Jubilejní 10. ročník Táborského festivalu vína a gastronomie je již v plném proudu. Téměř denně, až do 26. března, nabídne degustace vína, lahodných pokrmů i kultury, a to na rozličných místech Starého i Nového města Tábora. 

Tradiční zahájení velkým koštem vín v Hotelu Palcát se uskuteční tuto sobotu 24. února od 13 hodin. Návštěvníci na něm ochutnají to nejlepší z oblasti Znojemska. Už před tím však zájemci mohou ochutnat skvělé pokrmy z Hotelu Nautilus, vína v Coffee&Tee nebo kávu v kavárně Obývák.

„Vstupenky na pestrý program desátého ročníku festivalu vína, který se koná denně od 20. února do konce března, se tradičně prodávají skrz webové stránky www.festival-vina.cz. Na zahajovací a zakončovací velké košty v sále Hotelu Palcát opět nabízíme zvýhodněné permanentky. Na Facebooku Táborský festival vína a gastronomie pak mohou návštěvníci vyhrát vstupenky na skvělé večeře i degustace nejen vína,“ říká ředitel festivalu Jiří Blafka.

„Táborský festival vína kromě šťavnatého gastronomického programu nabízí i kulturu, přijede opět Jaroslav Dušek se Čtyřmi dohodami, v plánuje Velká Zebra s Ondřejem Vetchým i speciální koncert Tomáše Kluse,“ dodává Blafka. Všechna představení budou tradičně benefiční, vybranými částkami festival podpoří děti, jejich rozvoj, seniory i nemocné lidi.

Foto: pixabay.com/aiguiseur; PR/David Peltán

Program festivalu
Únor
19. 2. Cupping – degustace kávy I.
20. 2. Cupping – degustace kávy II.
21. 2. TOP 5 z českých restaurací s Martinem Svatkem
I. Jakub Šamšula Vinařství
22. 2. II. Jakub Šamšula Vinařství
23. 2. Gurmánský večer s mistrem maďarské kuchyně
24. 2. I. Velký ochutnávka vín – Morava, zahraničí
26. 2. Street Food na talíři s Mírou Mužíkem
27. 2. Vinař roku 2017
28. 2. Olympijské menu národního kuchařského týmu
Březen
1. 3. Vinařství Plešingr
2. 3. Rettigová na víně v Thiru
3. 3. Degustace vinných koktejlů
5. 3. Ochutnávka českých ciderů
6. 3. Průvodce nejlepšími víny ČR 2017 – 2018
7. 3. Jihočeské ryby & rakousko-uherská bílá vína
8. 3. Vinařství Špalek
9. 3. Sharing Food s Martinem Svatkem & Brankem Černým
10. 3. Vinařství Musilovi
12. 3. Sýry & vína I.
13. 3. Wine Cup – nejlepší vinaři Moravy vs. zbytek světa
14. 3. Moře v Táboře s Martinem Svatkem
15. 3. Vinařství Libor Veverka
16. 3. Vinařství Domaine Hrabal
17. 3. Degustátorský minikurz s Kamilem Prokešem
Grand Chef Menu michelinských kuchařů IV.
Šumivá párty aneb Škola sabrage
18. 3. Bez etikety – nechte promluvit víno
19. 3. Sýry & vína II.
20. 3. Grand Cru V8 Tour 2018
21. 3. Cesta kolem světa s Martinem Svatkem
22. 3. Portugalsko – krajem vína
23. 3. Galavečeře & klasické smyčcové kvarteto (live)
24. 3. II. Velká ochutnávka vín – Morava, Čechy
26. 3. Ikonická vína Evropy s Michalem Šetkou