Žena, kterou si většina z nás pamatuje jako manželku krále rock n’rollu. Po rozchodu s Elvisem se mohlo chvíli zdát, že Priscilla Presley upadne v zapomnění, ale nestalo se tak. Začala se věnovat herectví a vrhla se do podnikání. Dnes je této úspěšné byznysmence neuvěřitelných 75 let.

Narodila se jako Priscilla Ann Wagner 24. května 1945. Svého biologického otce neměla příležitost poznat. Námořní pilot James Wagner totiž zemřel během letecké havárie. Jeho dceři bylo pouhých šest měsíců. O tři roky později potkala matka Ann Wagner důstojníka Letectva spojených států. Paul Beaulieu pocházel z kanadského Quebecku, malou Priscillu vychovával a dal jí i své příjmení.

Nesnadné dětství

Rodiny důstojníků se často stěhovali a nejinak tomu bylo i u Beaulieuových. Presleyová později přiznala, že toto období pro ni nebylo snadné. Stěhovali se každé dva až tři roky, a když si na novém místě zvládla udělat nové přátele, přišel příkaz a rodina putovala dál. V roce 1956 zakotvili v Texasu, ale brzy na to byl její otec přesunut do německého Wiesbadenu. Dospívající Priscilla byla zničená…

Setkání s Elvisem

K osudovému setkání došlo 13. září 1959, během jedné párty v německém lázeňském městečku Bad Nauheim. Elvise, který byl v Německu v rámci své vojenské služby, tehdy čtrnáctiletá Priscilla velmi zaujala. Dali se do řeči a nezletilá dívka to později od rodičů za pozdní návrat domů pořádně schytala. Aby se mohli zamilovaní dále scházet, musel Elvis slíbit, že ji bude vracet včas.

Romance netrvala ani rok, když se Presley musel vrátit zpět do Ameriky. Priscilla dostávala nabídky na rozhovory, a také spoustu dopisů od Elvisových fanoušků. Z nich se mimo jiné dozvěděla o Elvisově poměru s Nancy Sinatrovou. Mladá dívka byla přesvědčena, že tím vztah s o deset let starším zpěvákem končí. Pár ale zůstal v telefonickém spojení a Elvis svou lásku ujišťoval, že žádná jiná není…

K dalšímu osobnímu setkání došlo až v létě 1962, kdy rodiče povolili návštěvu Priscilly v Americe. Po čase svolili, aby se Priscilla v Elvisově Gracelandu zabydlela nadobro, ale slavný zpěvák musel slíbit, že se s ní nakonec ožení.

Svatba jako řemen…?

Krátce před Vánoci 1966 Elvis požádal Priscillu o ruku. Do ženění se však údajně příliš nehrnul. Priscilla měla zpěvákovi vyhrožovat, že pokud si ji nevezme, dá jejich příběh tisku. Elvis si nemohl dovolit poškodit pověst a nakonec se 1. května 1967 v hotelu Alladin v Las Vegas s Priscillou oženil. Obřad nebyl zrovna skromný a měl maximální publicitu. Následovaly líbánky v Palm Springs, a poté návrat na soukromý ranč v Memphisu. Brzy po návratu novomanželka zjistila, že je těhotná. Z jiného stavu příliš nadšená nebyla, protože si zatím manželkého života neužila… Dcera Lisa Marie se narodila přesně devět měsíců po svatbě, 1. února 1968.

První roky společného soužití mladého páru byly relativně šťastné. Bohužel časté odloučení, Elvisovy aféry, které před manželkou zarytě zapíral, obrovská popularita a zájem veřejnosti, ale také problémy se závislostí, se na vztahu hodně podepsaly. Priscilla se sama doma nudila a hledala rozptýlení… I když manželství s Elvisem nemělo dlouhého trvání, i po rozchodu si zůstali kvůli dceři blízcí.

Byznysmenka

Rozvod s Elvisem představoval pro Priscillu novou metu. Začala přemýšlet o tom, co ji v životě doopravdy baví a vrhla se do podnikání. V roce 1973 otevřela společně s kamarádkou, stylistkou Olivií Bis, módní butik a měla úspěch. Jejími klienty byly slavné osobnosti jako Cher či Barbra Streisand. Kromě módy se pustila i do světa parfémů a vytvořila několik vlastních vůní.

V roce 1977 Elvis Presley umírá a Priscilla se stala správkyní dědictví své dcery Lisy Marie. To zahrnovalo i ranč Graceland v Memphisu, což sice bylo na první pohled skvělé, ale náklady na provoz tohoto sídla šplhaly ročně do stovek tisíc dolarů, a to bylo nad její možnosti. Situaci musela vyřešit, a protože prodej ranče pro ni nepřicházel v úvahu, rozhodla se vybudovat z něj muzeum. Že šlo o brilantní ideu, jak se potvrdilo brzy na to. Výnosy ze vstupného nejenže pokryly náklady na provoz Gracelandu, ale také vydělaly značné jmění.

Priscilla se okrajově věnovala také herectví. V oblíbeném seriálu Dallas ztvárnila přítelkyni Bobyho Ewinga, a po boku Leslieho Nielsena účinkovala v několika parodických filmech Bláznivá střela. Objevila se i v seriálu Melrose Place či televizním filmu Love is Forever. 

Láska kvete v každém věku

Rozchod s Elvisem neznamenal konec jejího milostného života. Po jejím boku se vystřídalo hned několik partnerů. Nejdelší vztah trval dvacet dva let. Ze vztahu s italským scénáristou Marcem Garibaldi vzešel i další potomek, syn Navarone, který je hudebník. Ani toto soužití však nevydrželo a pár se v roce 2006 rozešel.

Následovaly další vztahy. Od roku 2017 je herečka a úspěšná podnikatelka spojována se zpěvákem, Sirem Tome Jonesem.

Touha po věčném mládí

I když jí do osmdesátky chybí jen pár let, podle vzhledu by jí sedm křížků hádal málokdo. Může za to nejen genetika, ale také značné množství kosmetických úprav, kterými si známá osobnost pomáhá k mladistvějšímu vzhledu. Bohužel to však vypadá, že tato sympatická dáma své úsilí zpomalit čas dost přehání a její tvář se začíná podobat voskové figuríně. i přesto však neztratila své kouzlo, jak dokázala i českému publiku během show Elvis Live on Screen, kterou v pražské O2 areně v roce 2018 sama moderovala. 

Foto: Depositphotos.com, Zdroj: Wikipedia