Konzumace ryb je pro náš organismus velmi prospěšná a losos navíc láká svým krásně narůžovělým masem. Skrývá se v něm však mnohem více: je bohatým zdrojem bílkovin, omega 3 mastných kyselin a vitamínu D, který zejména
v chladných měsících roku organismu chybí. Příprava lososa v kuchyni je velmi snadná 
a není třeba se obávat kostí zapíchnutých v krku. Dietní jídlo vytvoříte během chviličky!

Ingredience:

  • 600g filetu z lososa,
  • kousek zázvoru (přibližně 20g),
  • 2 citrony,
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje,
  • trocha vývaru na podlití,
  • 1 čajová lžička medu,
  • sůl,
  • pepř,
  • římský salát nebo salát polníček.

Postup: 

Salát omyjeme, osušíme, (polníček zbavíme kořínků), natrháme na větší kousky
a rozdělíme na čtyři talíře.

Lososa omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na čtyři plátky. Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Jeden citron omyjeme mýdlem, opláchneme horkou vodou, osušíme a poté krájíme na kolečka. Z druhého citronu vymačkáme šťávu.

Plátky lososa osolíme a opepříme. Na pánvi zahřejeme olej a rybu, zázvor a plátky citronu v něm osmažíme dozlatova. Hotové maso, zázvor i citron odebereme z pánve
a naaranžujeme na salát. 

Výpek na pánvi podlijeme vývarem, dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a vzniklou směsí salát pokapeme. 

Více zdravých receptů najdete zde

Foto: Depositphotos