Zkuste kachní prsa na fenyklu s červeným zelím z pořadu S kuchařem u plotny, který pro Stream.cz ve spolupráci s Kauflandem připravuje šéfkuchař Zdeněk Marcín. Další recepty najdete na www.kaufland.cz.

Ingredience (4 porce):

4 kusy kachních prsou
sůl
pepř
1 lžička fenyklu
50 g másla
100 ml vývaru

 

Na červené zelí:

400 g červeného hlávkového zelí
100 g slaniny
2 lžíce cukru
2 lžíce brusinek
2 lžíce rozinek
50 cl portského vína
plocholistá petržel
citron
sůl
pepř

 

Troubu rozehřejeme na 200 °C. Kachní prsa necháme v pokojové teplotě odpočinout, pak prokrojíme kůži. Ale pozor, nesmíme zakrojit do masa. Na sporáku rozehřejeme pánev. Kachní prsa osolíme, opepříme a posypeme fenyklem. Dáme na rozpálenou pánev bez tuku, kůží na pánev a opečeme do zlatova. Přebytečné sádlo odlijeme a kachní prsa otočíme na druhou část, pečeme dozlatova. Opečená kachní prsa dopečeme v troubě zhruba 6 minut. Chceme, aby zůstala medium rare. Vyndáme z trouby a necháme odpočinout na teplém místě. Z pánve, kde jsme pekli kachnu, slijeme sádlo, zalijeme vývarem, odvaříme nápek na pánvi a přidáme ztuhlé máslo. Vypneme sporák a máslem zahustíme. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Červené zelí nakrájíme na nudličky, široké zhruba 0,5 cm. Slaninu nakrájíme na kostičky. Plocholistou petržel nakrájíme na slabé nudličky.

Do rozpáleného rendlíku přidáme nakrájené zelí, orestujeme ho a přidáme rozinky, přilijeme portské víno a přidáme brusinky, dochutíme solí, pepřem, citronem a přidáme plocholistou petržel.

Podáváme s bramborovým knedlíkem anebo bramborovými šiškami.

Foto: Kaufland