Britskou královskou rodinu čeká v příštím roce další svatba. Palác informoval o zásnubách princezny Beatrice a jejího přítele Edoarda Mapelli Mozzi, ke kterým došlo na začátku měsíce v Itálii. Minulý rok na podzim se vdala její mladší sestra princezna Eugenie.

Vnučka královny Alžběty II. a sestřenice prince Williama a Harryho se zasnoubila. Jejím vyvoleným je schopný podnikatel v oblasti realit a interiérového designu Edoardo Mapelli Mozzi. Poprvé ho veřejně představila v březnu letošního roku a od té doby se proslýchalo, že je jenom otázkou času, kdy dojde k zásnubám.

„Vévoda a vévodkyně z Yorku s radostí oznamují zasnoubení Její královské Výsosti princezny Beatrice z Yorku s panem Edoardem Mapellim Mozzim,“ stojí v oznámení. Palác doplnil také informaci, že k zásnubám došlo na začátku měsíce v Itálii a svatba se bude konat během příštího roku.

                 

Pětatřicetiletému Edoardovi údajně v žilách koluje taktéž modrá krev. Jeho otcem je hrabě Alessandro „Alex“ Mapelli Mozzi, který pochází z italské aristokracie. S jeho matkou Nicolou Shale se však záhy rozvedl. Žena však neotálela a vdala se za Christophera Shale, byznysmena, politika a blízkého přítele bývalého premiéra Davida Camerona. Rodina tak měla díky vazbám na politiky blízko ke královské rodině. Pár se tedy pravděpodobně znal dlouhé roky před začátkem oficiálního vztahu.

Ani tady však nechybí peprný skandál. Edoardo má z předchozího vztahu s partnerkou čínského původu Darou Huang takřka tříletého syna Christophera Woolfa. Otázkou tedy zůstává, jak velké sousto to bude pro konzervativní královskou rodinu. 

foto: ČTK/Peter Byrne