Milé dámy, neváhejte psát dotazy, které se týkají krásy a naše beauty poradkyně Bohunka vám ráda odpoví…

Ráda bych si zkusila obarvit vlasy, ale nejsem si úplně jistá správným odstínem. Taky si vlasy nechci hlavně zničit. Jakou barvu bych si měla koupit?

Pokud si nejste jistá, jaký odstín vám bude nejvíc slušet, není nic jednoduššího, než se pustit do malého experimentování s postupně smývatelnou barvou. Ta obsahuje barevné pigmenty, které jsou rozpustné ve vodě a přichytí se přímo k vlasu. Nepronikají tedy dovnitř a postupně se během osmi týdnů vymývají. Dobré zkušenosti máme například s postupně smývatelnou barvou Syoss Gloss Sensation, která nabízí výběr z dvaceti výjimečně stylových odstínů od popelavě plavé přes sytě hnědou až po tajemně černou. Vlasy budou po obarvení krásně lesklé a zářivé, a to díky pečující receptuře bez amoniaku a s pečujícím olejem. Obecně platí, že pokud chcete jen zvýraznit svůj přirozený půvab, měl by se držet zpátky a zesvětlit či ztmavit svoji barvu maximálně o dva tři odstíny. Novinkou na trhu je teď kolekce zářivých barev Syoss Gloss Sensation, která nabízí výběr z dvaceti výjimečně stylových odstínů od popelavě plavé přes sytě hnědou až po tajemně černou. Vlasy budou po obarvení krásně lesklé a zářivé. Díky pečující receptuře bez amoniaku a s pečujícím olejem budou tvoje vlasy krásně vyživené a vůbec se tedy nemusíš obávat, že by se nějak poškodily.

Mám hodně suchou kůži, což se teď v zimě vždycky ještě zhorší. I když se pravidelně mažu tělovým mlékem, stejně mám pocit, že mi to moc nepomáhá. Máte nějaký tip?

Pravidlem číslo jedna v péči o suchou kůži je pravidelné promazávání. Pokud máte pocit, že vám mléko nestačí, sáhněte po hutnějším přípravku. Skvěle fungují například výživná tělová másla, ale i oleje. Máte-li kůži náchylnější, pečlivě čtěte složení a vyvarujte se zbytečné chemie a parfemace. Sázejte na přírodní ingredience a veganské receptury, dnes je k dostání v drogeriích takových přípravků poměrně dost (novinkou na trhu je například veganská značka Nature Box, která nabízí skvělé avokádové máslo na tělo). V péči o kůži se osvědčují receptury s obsahem vitaminů A a E. K regeneraci kůže přispívá také kalcium. Současně je třeba zvolit také vhodné přípravky pro mytí a sprchování. Vyvarujte se mýdel a voňavých sprchových gelů, jež by mohly pokožku podráždit a ještě více vysušit. Ideálně jsou koupelové a mycí oleje s recepturou obsahující například olivový či slunečnicový olej. Obecně se doporučuje kontakt s vodou omezit na minimum respektive nahradit například dlouhé koupání ve vaně krátkou sprchou. Nedoporučuje se ani koupání v chlorovaných bazénech. A poslední rada – hodně pijte. Dostatečná hydratace totiž riziko vysušování kůže snižuje.     

 

Bohunka Buriánková

www.bohunka-buriankova.cz
Pochází z rodiny výtvarníků, a i ona se už od dětství aktivně věnuje výtvarnému umění.

Je profesionální kosmetička s primární specializací na permanentní make-up, ve kterém se snaží neustále zdokonalovat.

 

Foto: depositphotos.com/VitalikRadko

Redakce magazínu ŽENY DÍVKY.