Svátek Halloween je skoro za dveřmi a pokud vaše rodina patří k jeho příznivcům, potěšte své blízké sladce hororovým receptem na domácí pudink. Pod náhrobním kamenem a hlínou skrývá spoustu dobrého a zejména děti bude jeho výroba, zdobení i následná konzumace bavit!

Ingredience:

  • 500 ml polotučného mléka,
  • 120 g hořké čokolády,
  • kůra z jednoho pomeranče (v bio kvalitě),
  • 1 balení vanilkového cukru (nebo ½ vanilkového lusku),
  • 3 žloutky,
  • 40g třtinového cukru,
  • 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu (Maizena, Gustin).

Na dozdobení:

  • Několik čokoládových sušenek (například Oreo zbavené náplně),
  • 1 polévková lžíce kakaa,
  • větší hranaté sušenky – např. Bebe rodinné jemné,
  • 1 polévková lžíce rozpuštěné hořké čokolády.

Postup:

Pomeranč omyjte, osušte a kůru nastrouhejte. Čokoládu nasekejte na větší kousky. Z množství mléka odeberte asi 5 polévkových lžic, které dejte na stranu a zbytek mléka zahřejte v hrnci společně s čokoládou, pomerančovou kůrou a vanilkovým cukrem (pokud použijete vanilkový lusk, je třeba z něj nejprve nožem odstranit jadérka. Ta i s luskem následně přidat do mléka).

V míse vyšlehejte žloutky spolu s cukrem do pěny, přidejte škrob a mléko, které jste  předtím odebrali. Směs postupně přidávejte do čokoládového mléka v hrnci a za stálého míchání vyčkejte, až vše zhoustne.

Nalijte do skleniček a ozdobte namletými sušenkami Oreo, které budou vypadat jako hlína. Do oreo hmoty zapíchněte větší sušenku, která vytvoří náhrobní kámen. Ten lze popsat potravinovými barvami v tubě, například nápisem R.I.P. (odpočívej v pokoji) a dozdobit rozpuštěnou čokoládou a kakaem.

Další recept na sladkou dobrotu naleznete zde

Foto: Depositphotos