Zářící měsíc je nádherná dekorace na obloze a tento jev lze pozorovat dvanáctkrát do roka. Únorový úplněk nese přízvisko sněžný, protože v tuto dobu bývá krajina zpravidla zasypaná sněhovou peřinou. Na co se můžeme během vlády plného měsíce těšit a na co si dát pozor?

Měsíc prochází na obloze různými fázemi, a tou nejatraktivnější je bezesporu právě úplněk. Ten je pokaždé spojený s jiným zvířetem zvěrokruhu a tentokrát bude ve znamení krále zvířat – lva. Sněžný úplněk nastane 16. února v 17:58 hodin.

Rozvibruje emoce

Lev je zvíře majestátního vzhledu, které je rádo středem pozornosti a oplývá značným sebevědomím. Lev je také odvážný, ale někdy snadno vznětlivý. Protože se jeho vlastnosti odrážejí i v dění na obloze, čeká nás úplněk, který přinese radost, ale také utrpení. Některým znamením lev propůjčí svou energii a odvahu, jiná se budou potýkat se stresem a vznětlivostí.

Tato znamení nejvíce pocítí sílu únorového úplňku

Lidé narození ve znamení Lva, Vah či Střelce mají vyhráno. Lvi budou nabití energií a úplněk jim dodá odvahu ukázat okolí, co v nich dříme. Znamení Vah bude disponovat chutí konat a pustit se do akce. Pokud jste narození ve Vahách a máte delší dobu neuskutečněný plán, je ideální den na to, splnit si své sny. Střelci proplují sněžným úplňkem naprosto v klidu a nic je nerozhodí. A to je třeba si pořádně užít.

Ne všem znamením však úplněk přinese pozitiva. Pro některá zvířata zvěrokruhu bude plný měsíc pěkně bouřlivý a o stres a rozjitřené emoce nebude nouze. Hádky mohou nyní eskalovat, ale je třeba si uvědomit, že vždy to jde udělat i jinak.

Proč se trápit nad nepořádkem v kuchyni? Lepší je sednout si na gauč s dobrou knihou nebo si pustit nějaký pěkný film a vztek nechat trochu vyprchat. Černého Petra si pro Sněžný úplněk vytáhli Štíři a Panny.

Rada na závěr

Protože úplněk neovlivňuje pouze naše emoce, ale také zdraví, přinášíme vám na závěr malé doporučení. Měsíc ve Lvu souvisí se srdcemkrevním tlakem i pulsem. Kdo má s krevním oběhem problémy, měl by se v nejbližších dnech více šetřit a vyvarovat se lékařských zákroků.

 

Foto: Depositphotos