Pokud použijete bezlepkové ovesné vločky, máte skvělé a zdravé vafle i pro ty, kteří trpí celiakií. Nejen že si díky nim můžete vykouzlit úžasnou snídani, ale můžete s nimi překvapit i svoji návštěvu, která dorazila na odpolední kávu.

Ingredience (na 3-4 vafle):

  • 2 vejce
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
  • 30 g mandlové mouky
  • 25 g ovesných vloček (namletých) (v případě bezlepkové diety bezlepkové vločky)
  • 20 g kokosu (namletého)
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • několik kapek vanilkového extraktu
  • malinový džem
  • řecký jogurt
  • pekanové ořechy

V robotu vyšleháme vejce s cukrem do světlé pěny. Přidáme povolený kokosový olej, mandlovou mouku, namleté vločky, namletý kokos, prášek do pečiva, sůl, vanilkový extrakt a vše promícháme.

Pečeme ve vaflovači cca 5 minut (ze začátku ho neotevíráme).

Vafle podáváme s malinovým džemem, řeckým jogurtem a pekanovými ořechy.

Další zajímavé recepty od Romany Böhmové najdete na jejím blogu Na skok v kuchyni.

Foto: blog Na skok v kuchyni

Redakce magazínu ŽENY DÍVKY.