Francouzská kuchyně je vyhlášená po celém světě! Nedat si v létě některou z jejích specialit by byl určitě hřích. My vám nabízíme jednu hezky odlehčenou…salát Nicoise.

Budete potřebovat:

  • Rajčata, dle počtu stolovníků
  • Hrst čerstvé bazalky
  • Čtyři vařená vejce – počítáme vejce na osobu, může být i více
  • Dvě konzervy tuňáka ve vlastní šťávě
  • 200 g fazolových lusků
  • 300 g nových brambor

Na zálivku:

  • Olivový olej
  • Půl lžíce červeného vinného octa
  • Špetka třtinového cukru

Postup:

Brambory a lusky uvaříme, necháme zchladnout. Mezitím nakrájíme rajčata na čtvrtky, uvařená vejce také na čtvrtky, nebo podle vaší chuti. Slijeme olivy, přepůlíme je, slijeme šťávu z tuňáka. Z připravených surovin vyšleháme zálivku. Do mísy vložíme všechny ingredience, včetně lusků a vychladlých pokrájených brambor. Opatrně promícháme a zdobíme nasekanou bazalkou. Francouzi k salátu jedí opečenou bagetku potřenou trochou česnekového másla.

Léta se věnuje nejstarší medicíně světa ajurvédě, aromaterapii a józe a stále se zdokonaluje dalším studiem.