Ať už patříte mezi vegetariány, nebo si rádi dopřejete maso, vězte, že pro naše trávení je občasné vynechání masa, více než žádoucí. Velkým omylem pak je, že bezmasá jídla nejsou chutná, naopak. Pojďte s námi vyzkoušet luxusní burger!

Budete potřebovat:

  • 2 plechovky červených fazolí v nálevu
  • 40 g quinoa
  • 80 g strouhanky
  • 1 cibulku
  • 1 žloutek
  • několik plátků grilovaného rajčete
  • sůl, pepř, čili, bazalku a další koření dle chuti
  • trochu olivového oleje
  • trochu salátu nebo rukoly
  • housky, větší, na hamburgery

Postup:

Fazole scedíme a rozmixujeme nahrubo, smícháme s nasekanou cibulí, strouhankou, oblíbenými bylinkami, solí, pepřem, vařenou a scezenou quinoou a žloutkem. Pokud máte rádi pálivé, přisypte i trochu čili. Pak vše dobře promíchejte a nechte 5 minut odležet. Pak vytvarujte karbanátky – placičky a obalte ve strouhance (může být i kukuřičná).

Mezitím na hlubší pánvi rozpalte olej a placky na něm z obou stran opečte. Na druhé mělčí pánvi mezitím ogrilujte plátky rajčat a na konec i rozpůlené housky zevnitř. Housky pak uvnitř z obou stran potřete hořčicí, kečupem nebo třeba pestem – podle chuti a naskládejte na ně, rajčata, rukolu a placky.

foto: depositphotos.com/piotr marcinski

Léta se věnuje nejstarší medicíně světa ajurvédě, aromaterapii a józe a stále se zdokonaluje dalším studiem.