Dny ještě nejsou příliš dlouhé a počasí venku je, že by ani psa nevyhnal. Jednoduše řečeno nic, co by člověku pomohlo k dobré náladě. Každý víme, že nejlepším parťákem, když máme splín, je tabulka… někdy i celá lahodná čokoláda. A právě 5. února je ten nejlepší den si tuto dobrotu dopřát ve velkém. Slaví se totiž Den čokoládového fondue.

Pozvěte k sobě partu kamarádek nebo si vychutnejte sladký pokrm ve dvou. Stačí k tomu roztavit kvalitní čokoládu, připravit sušenky, marshmallows či nakrájet čerstvé ovoce, které do horké lázně budete ponořovat. Nejlépe se k čokoládě hodí například jahody, banány či pomeranče.

Co se týče čokolády, nemusíte zůstat jen u jednoho druhu. Vyzkoušejte například hořkou čokoládu se slaným karamelem nebo bílou.

Ačkoliv je fondue švýcarským národním jídlem, ve kterém se do roztaveného sýra namáčí kousky chleba, čokoládová obdoba pokrmu se připisuje USA.  Právě ve Spojených státech byl zaveden i svátek National Chocolate Fondue Day, v 50. letech minulého století.

Foto: pixabay.com/SvenHilker