Chcete na silvestrovské party ohromit své hosty netradičními drinky? Namíchejte jim místo klasické „coly s rumem“ třeba Vzpomínku na Káhiru, Lisabonský vánek nebo koktejl Kir Royal.

TANČÍCÍ BRUSINKY 

Budete potřebovat:

  • Bohemia Sekt demi sec
  • Sušené brusinky

Jak na drink:

Přípravu zvládne opravdu každý. Nejprve doporučujeme propláchnout sušené plody vlažnou vodu, aby se zbavily mastného povlaku. Ten sice zabraňuje jejich slepení, ale mohl by ulpět na povrchu skleničky a pokazit tak výsledný vizuální efekt. Poté nalijte do sklenky typu flétna sekt a postupně do něj vhazujte brusinky, aby vám tolik nepěnil. Na závěr se můžete kochat krásným tanečním představením výsledného drinku.

VZPOMÍNKA NA KÁHIRU

Budete potřebovat:

  • 4 cl Metropol Bianco
  • 1,5 dl soda

Jak na drink:

Vše postupně nalijeme do sklenice typu long naplněné ledem a promícháme. Ozdobíme plátkem citronu.

KOKTEJL DESÁTÁ

 Budete potřebovat:

  • Bohemia Sekt Prestige brut
  • Maliny

Jak na drink:

Do míchací sklenice vložte čtyři maliny a důkladně je rozmačkejte. Poté přilijte  Bohemia Sekt Prestige brut a promíchejte lžící. Přelijte do štíhlé sklenice typu flétna, ozdobte čerstvými malinami a mátou. Pak už si jen vychutnejte jedinečný koktejl Desátá.

LISABONSKÝ VÁNEK

 Budete potřebovat:

  • 4 cl Metropol Rosso
  • 2 dl grepového džusu

Jak na drink:

Vše postupně nalijeme do sklenice typu long naplněné ledem a ozdobíme plátkem grepu.

FRAGOLINI

Budete potřebovat:

  • Jahodové pyré s obsahem ovoce minimálně 50 %
  • Čerstvé jahody
  • Napichovátko
  • Bohemia Sekt demi sec

Jak na drink:

Na dno skleničky odměřte 1,5 cl jahodového pyré. Sklenici dolijte po skle sektem, aby si drink zachoval co nejvíce bublinek. Doplňte napichovátkem s čerstvou omytou jahodou – ne rozmraženou či kompotovanou, ta by zkazila osvěžující dojem celého koktejlu. Při podávání opatrně a pomalu promíchejte, chuť sektu a pyré se jemně propojí, aniž by nápoj přišel o bublinky. Sklenku lze přizdobit čerstvými jahodovými lístky.

MIMOSA

Budete potřebovat:

  • 10 cl čerstvě lisované pomerančové šťávy
  • Bohemia Sekt demi sec

Jak na drink:

Do klasické sektové sklenky nalijte 10 cl chlazeného Bohemia Sektu demi sec. Dolijte čerstvě vylisovanou šťávou z pomerančů, pokud ji máte k dispozici. Pro zachování osvěžující chuti musí být vše dobře vychlazené. Nepoužívejte levné pomerančové džusy, které mohou být dochucované, slazené či mít menší koncentraci. Tradiční koktejl, kterým je Mimosa, si zaslouží jen to nejlepší. Sklenku můžete ozdobit kudrlinkou z oloupané kůry pomeranče.

KIR ROYAL

Budete potřebovat:

  • Sirup, nebo likér z černého rybízu s vysokým obsahem ovocné šťávy
  • Bohemia Sekt demi sec

Jak na drink:

Na dno sklenky odměřte 1,5 cl sirupu. Po skle dolijte sektem pro zachování perlivosti nápoje a opatrně vložte míchátko. Před podáváním koktejl jemně promíchejte, aby se propojily chutě sirupu a sektu.

foto: Bohemia Sekt