Rohlík s máslem už nemůžete ani vidět a zároveň nemáte na přípravu snídaně příliš času? Vyzkoušejte náš recept na tvarohové lívance! Jeho příprava je velmi snadná. Zabere okolo deseti minut a dozajista vám zpříjemní celý den.

Lívance dle tohoto receptu obsahují dostatek bílkovin i uhlohydrátů k tomu, aby vás zasytily na větší část dopoledne. Hodí se proto i jako školní svačinka pro malé studenty. Recept se dá libovolně upravovat; místo mouky lze například použít namleté nebo rozmixované ovesné vločky a pokud držíte linii, nahraďte polotučný tvaroh jeho odtučněnou variantou.

Ingredience pro 4 porce:

  • 200 g polotučného tvarohu
  • 70 g polohrubé mouky
  • 80 ml mléka
  • 2 vejce
  • 2 čajové lžičky vanilkového cukru
  • 1 čajová lžička citronové kůry (nejlépe z bio citronu)
  • špetka soli

Postup:

Všechny přísady smíchejte dohromady. Pánev omastěte trochou oleje a jednotlivé lívanečky (asi 1 cm vysoké) opékejte po obou stranách dozlatova.

Ozdobit je můžete marmeládou nebo trochou zakysané smetany a čerstvého ovoce. Kdo má rád sladší pokrmy, může lívance zakápnout trochou javorového sirupu nebo pocukrovat moučkovým cukrem.

Foto: Pixabay.com_RitaE