Láká vás exotická atmosféra východní Asie? Máme pro vás tip na polévku, která je jejím kouzlem doslova provoněná. Skvěle vám zachutná a během chladnějších letních večerů ještě příjemně prohřeje vaše tělo.

Ingredience: 1 l vody, ½ hlávky hlávkového zelí, ¼  kila vepřového masa (nejlépe ramínka nebo pečeně), hrst sušených hub, 1 střední cibuli, 1 rajče, ½ červené papriky, 2 stroužky česneku, lžíci Solamylu.

Přidejte skvělou kombinaci koření: 1 lžičku drceného kmínu, 1 lžičku kurkumy, 1 lžičku kari koření, 1 lžičku sušeného zázvoru, dle chuti sůl, sójovou omáčku a kari.

Sušené houby uvaříme ve slané vodě a odložíme stranou. Vepřové maso nakrájíme na tenké plátky a cibuli na půl kolečka. V hrnci rozpálíme olej a přidáme maso s cibulí. Vše rychle mícháme, aby se nám maso nepřipálilo a současně i dobře opeklo. Když je maso propečené, přilijeme vroucí vodu a vaříme jej do měkka. Mezitím nakrájíme zelí a oloupaná rajčata na kostičky. Zeleninu vložíme do polévky a potom, co zelí změkne, přidáme vařené houby na nudličky, na proužky nakrájenou papriku, česnek rozkrájený na kolečka a všechno koření. Na závěr ve studené vodě rozmícháme Solamyl a přilijeme jej do polévky, kterou s ním vaříme ještě minutu. Poté polévku ihned odstavíme a můžeme podávat.

Tip na závěr: Pro výtečnou sladkokyselou chuť přidejte do polévky, dle vlastní chuti, trochu cukru, citronu a lžíci kečupu.

Foto: profimedia

Redaktorka časopisu Sedmička a webu Ženydívky.cz. Má ráda literaturu, dokumenty, přírodu a procházky starou Prahou.