Stále častěji slyšíme o tom, že sezónní suroviny jsou pro naše tělo to nejlepší. Proto, teď na podzim je v kurzu kořenová zelenina nebo výborné dýně. A protože je potřeba tělo prohřát, není od věci přidat i trochu masa.

Pokud máte rádi drůbeží maso, je určitě nejlepší ho nakupovat od farmářů nebo na trhu, aby bylo v co nejlepší kvalitě. Dýni doporučujeme hokaidó, protože má tu výhodu, že se nemusí loupat. A teď už se pojďme podívat, jak vykouzlit recept, který si určitě zamiluje celá vaše rodina.

Budete potřebovat:

  • Jedno celé kuře nebo 4 stehna a 4 stehenní řízky.
  • Dýni hokaidó- rozkrájet na větší kostky.
  • Jeden fenykl celý, rozkrájený na širší nudličky.
  • Stroužek česneku.
  • Lžičku tymiánu, uzené paprika a oregana.
  • Špetku soli.
  • Olej.

Postup:

Předehřejte troubu na 200 stupňů, vymažte pekáč olejem a naskládejte do něj kuře, fenykl, dýni a česnek a vše stejnoměrně posypte kořením a zakapejte ještě trochou oleje. Na závěr podlijte malým množstvím vody a dejte zapéct. Pečte asi 40 minut a během pečení několikrát promíchejte širokou vidličkou.

Tip: pokud nejste fanoušci fenyklu, použijte místo něj ve stejném množství brambory a dýni.

foto: depositphotos.com/myviewpoint

Léta se věnuje nejstarší medicíně světa ajurvédě, aromaterapii a józe a stále se zdokonaluje dalším studiem.