Sladký plod o velikosti šest až devět centimetrů je charakteristický vysokým obsahem energie a zdraví prospěšných látek. Navíc je teď levné, tak proč ho nevyužít jako zdravou svačinu?

Kaki posiluje imunitní systém a metabolismus, pomáhá při stresu, nervozitě a únavě, zmírňuje svalové potíže a má příznivý účinek i při srdečních problémech. Díky vysokému obsahu vlákniny a kombinovaných fenolů je ideálním doplňkem diet při onemocnění tepen, funguje jako prevence sklerózy a doporučuje se také lidem s nemocnými játry a ledvinami.Navíc obsahuje velké množství vitaminu A.

Ingredience:

  • zralé kaki

Na náplň:

  • Polotučný tvaroh
    Bílý jogurt do 3,7 tuku
    Lněné semínko
    Skořice
    Ořechy

Kaki seřízneme pokličku a opatrně vydlabeme a dáváme pozor na proříznutí.

Směs na plnění:2 lžíce polotučného tvarohu 1 lžíce bílého jogurtu,půl moka lžičky mletého lněného semínka,1 moka lžička skořice a na kostičky nakrájené kaki.

Naplníme ovoce a ozdobíme ořechy.

Text: Laďka Doležalová

Foto: Pixabay.com/teerkrizkova; Laďka Doležalová

Redakce magazínu ŽENY DÍVKY.