Blíží se období Adventu a většinu z nás už asi jímá hrůza, jak to celé, včetně pečení cukroví, zvládneme. Máme pro vás rychlý recept na výborné a zdravé datlové sušenky, které můžete „propašovat“ do vašeho vánoční cukroví, jako zdravější variantu.

Ingredience:

  • 250g datlí
  • 110 – 130g oloupaných mandlí nebo kešu oříšků
  • 120g ovesných vloček
  • 40 – 50g másla
  • 2 vejce
  • lžíce javorového sirupu
  • vanilkua (nebo vanilkový cukr)
  • lžička prášku do pečiva

V misce smícháme namleté ovesné vločky a prášek do pečiva. Poté přidáme změklé nebo rozpuštěné máslo, javorový sirup a vejce, vše promícháme.

Část mandlí a datlí rozmixujeme v mixéru, zbytek nakrájíme na menší kousky. Vše přimícháme do směsi. Tvoříme menší hrudky, které následně trochu stlačíme vidličkou.

Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem, v předehřáté troubě na 180°C, asi 20 – 25 minut.

Text: Alena Babuková

Foto: Depositphotos/Nolonely

Redakce magazínu ŽENY DÍVKY.