Honí vás chuť na něco sladkého, ale nechcete porušit bezlepkovou dietu? Mlsat se dá i zdravě! Zkuste si upéct třeba vynikající bezlepkovou banánovou bábovku s kokosem a kousky čokolády. Pochutnají si na ní i ti, kteří se lepku vyhýbat nemusí.

Ingredience:

  • 3 vejce
  • 150 g třtinového cukru
  • 10 lžic rozpuštěné Hery máslová příchuť
  • 2 zralé banány
  • 150 g rozvařené jasmínové rýže
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 200 g kukuřičné mouky
  • 50 g nasekané čokolády s vysokým obsahem kakaa
  • 2 lžičky bezlepkového prášku do pečiva
  • špetka soli
Bezlepková banánová bábovka.

Vejce dejte spolu s cukrem do kuchyňského robota s metlou a spusťte na vysoké otáčky. Šlehejte tak dlouho, dokud se směs nepromění v hustou pěnu. Přidejte rozpuštěnou Heru, banány a opět dejte na vysokou rychlost šlehat. Zralé banány se ve směsi úplně rozmixují. Přidejte rýži a opět promíchejte. Kukuřičnou mouku smíchejte se špetkou soli a práškem do pečiva. Přidejte do těsta. Vsypejte do těsta kokos a promíchejte.

Bábovkovou formu vymažte Herou a vysypejte kukuřičnou moukou nebo kokosem. Vlijte do ní těsto. Pečte na 170 °C, přibližně 40 minut. Bábovka bude hotová, když po vpíchnutí špejle do středu vyjde špejle čistá ven.