Tentokrát jsme si vzali do hledáčku cukety a připravili pro vás recept na cuketovou nádivku. Vyzkoušeli jsme ho a výsledek vůbec nebyl špatný! Předpis je sice uzpůsobený vegetariánské variantě, milovníci masa ale mohou zaimprovizovat a nádivku si „ovonět“ například opečenou slaninou nebo kousky uzeného masa.

Ingredience:

  • 1 – 2 menší cukety (asi 500 g)
  • větší cibule (není nutná)
  • 2 – 4 stroužky česneku
  • 150g výraznějšího tvrdého sýra
  • 200g polohrubé mouky
  • 80 – 100ml oleje
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka majoránky
  • sůl
  • pepř
  • 4 vejce

Cuketu omyjeme, nastrouháme na hrubším struhadle, jemně osolíme a necháme chvilku „vyplakat“, pak ji lehce vymačkáme. Na pánvi osmažíme na oleji cibulku dozlatova.

Do jiné mísy dáme vejce, koření, sůl, olej, prolisovaný česnek, osmaženou cibulku, pořádně promícháme. Nakonec postupně přimícháváme mouku, prášek do pečiva a nastrouhaný sýr.

Obdélníkovou zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme moukou.

Troubu předehřejeme na 180°C, směs vylijeme do misky a pečeme přibližně 30 minut.

Autor: Alena Babuková

Foto: depositphotos/milla74

Redakce magazínu ŽENY DÍVKY.