Boloňské špagety – tato italská klasika zasytí i ty nejnáročnější a navíc je velmi snadná na přípravu. Vyzkoušejte si s námi na vlastní kůži, že italská kuchyně je jednoduchá a přitom výtečná!

Ingredience:

  • špagety
    400g mletého hovězího masa
    cibuli
    česnek
    150 ml rajského protlaku
    bobkový list
    olivový olej
    vývar
    oregano
    bazalku
    sůl

Rozpalte hlubší pánev, přidejte olivový olej na něm nechte orestovat cibulku a na plátky pokrájený česnek. Přidejte hovězí maso, osolte a za stálého míchání ho zprudka orestujte. Pak přidejte protlak a koření – bobkový list, oregano a duste do měkka pod pokličkou, na mírném ohni. Když je potřeba, opatrně přilévejte vývar. Na konci vyndejte opatrně bobkový list.

Mezitím uvařte špagety, aby byly al dente – tedy „na skus“, sceďte, smíchejte s omáčkou a je hotovo!

Foto: depositphotos/duskbabe

Léta se věnuje nejstarší medicíně světa ajurvédě, aromaterapii a józe a stále se zdokonaluje dalším studiem.