Přinášíme vám dva skvělé jarní recepty. Nebojte se netradičních kombinací a vyzkoušejte studený těstovinový salát s jablky a špenátem nebo chutnou polévku z medvědího česneku, jehož síla je teď ještě větší.

Těstovinový salát s jablky, sýrem a špenátem

Těstoviny patří mezi univerzální jídla, varianta na studeno dokáže příjemně osvěžit.

Ingredience

Salát:

  • 1 kg těstovin
  • Sůl
  • Pepř
  • 200 g baby špenátu nebo polníčku
  • 5 jablek
  • 100 g mandlových lupínků
  • 400 g nivy

Zálivka:

  • 6 lžic citronové šťávy
  • 4 lžíce olivového oleje
  • Sůl, pepř

Uvaříme těstoviny, nasypeme do mísy. Cibulku, jablka a nivu nakrájíme na kostičky, přidáme špenát nebo polníček. Těstoviny a připravenou směs smícháme, přidáme pepř a sůl dle chuti a zalejeme připravenou zálivkou.

Můžeme podávat samostatně nebo se semínkovým nebo žitným chlebem.

Recept připravila Lucie Jahelková, více receptů na blog.kitchenaid.cz nebo na kitchenaid.cz.

Polévka z medvědího česneku

Říká se, že touto dobou má rostlinka medvědího česneku největší sílu. Pokud jej chcete vyzkoušet, forma polévky je jednoduchá a česnek v ní bude moct vyniknout.

Ingredience:

  • 1 střední cibule
  • 3 brambory nakrájené na menší kousky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1,5 dl bílého vína
  • Medvědí česnek dle chuti cca jedna kytička do ruky
  • 100 ml smetany
  • Sůl
  • Pepř
  • Máslo

Na lžíci másla zpěníme cibuli a necháme restovat dozlatova. Přidáme nakrájené brambory, ještě chvíli restujeme a po chvilce zalijeme bílým vínem. Necháme pár minut odpařit a vyvonět a postupně přiléváme vývar. Necháme vařit do změknutí brambor, přidáme medvědí česnek, nakrájený na kousky a chvilku povaříme. Můžeme, ale nemusíme přidat smetanu, dochutíme solí a pepřem a rozmixujeme v mixéru, nebo ponorným mixérem. Můžeme podávat se ztraceným vejcem, nebo třeba krutony z pečiva a na ozdobu přidáme pár českých lístků medvědího česneku.

Recept připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“, více receptů najdete na blog.kitchenaid.cz.

Redakce magazínu ŽENY DÍVKY.