Silvestr bývá spojen nejen s dobrou náladou či ohňostroji, ale také s dobrým jídlem a především pitím. Mezi tradiční zpestření silvestrovských oslav patří nejen šampaňské, ale i míchané koktejly. Obliba míchaných nápojů stále roste, nejenom že skvěle chutnají, ale jsou i pastvou pro oči. A proč letos nezkusit jejich nealkoholickou verzi? S našimi tipy bude jako hostitelka za jedničku.

Mat&Toni

Fascinující zázvorový tobogán, po kterém do vašeho těla pronikne touha a vášeň.

  • 3 cl čerstvého limetkového džusu,
  • 1 cl sirupu z čistého třtinového cukru (Monin),
  • 1 cl zázvorového sirupu (Monin),
  • 15g čerstvého zázvoru,
  • 10 cl Mattoni.

Postup:

Všechny ingredience kromě Mattoni pečlivě protřepeme v shakeru, nalijeme do s klenice s ledem, dolijeme Mattoni perlivou a ozdobíme plátkem zázvoru a lístkem bazalky.

Mattropicana

  • 5 tenkých plátků ananasu (malé trojúhelníčky),
  • 5 lístků máty,
  • Lžička třtinového cukru,
  • 10 cl Mattoni s příchutí citronu.

Postup:

Ananas, nakrájený na tenké plátky, proložíme lístky máty a prosypeme cukrem. Necháme půl hodiny uležet. Do sklenice dáme několik plátků ananasu včetně lístků máty, přidáme led a dolijeme minerální vodou. Dozdobíme mátou a ananasem, podáváme.

Sharp Voice

Osvěžující chuť černého rybízu a Lychee v kombinaci s pálivou paprikou a kapkou čerstvé limety.

  • 2cl lychee sirup,
  • 2cl čerstvá citrónová šťáva,
  • 8cl černý rybíz džus,
  • 1ks chilli (do šejkru a na ozdobu),
  • 10cl perlivé Mattoni.

Postup:

Všechny ingredience kromě Mattoni pečlivě protřepeme v shakeru, nalijeme do sklenice s ledem, dolijeme Mattoni perlivou a ozdobíme papričkou.

foto: depositphotos.com

Redakce magazínu ŽENY DÍVKY.