Receptů na čokoládovou pěnu jsem vyzkoušela už opravdu velké množství, ale tento u mě i mého manžela vítězí. A to i právě kvůli tomu, že recept je opravdu rychlý a lehký.

Ingredience:

  • 100 g hořké čokolády
  • 200 ml vychlazené smetany ke šlehání (33 %)
  • 2 lžičky přesátého kakaa
  • 40 ml vody
  • 20 g třtinového cukru
  • Několik kapek vanilkového extraktu
  • 1 lžíce Grand Marnier

Čokoládová pěna.Z vody, cukru, extraktu a Grand Marnier si připravíme cukrový rozvar (povaříme ho 1 – 2 minuty).

Mezitím si rozlámeme čokoládu do misky a připravíme vodní lázeň. Jakmile se nám cukrový rozvar dodělá, přelijeme jím čokoládu a na vodní lázni rozpustíme dohladka.

V robotu si vyšleháme do tuha smetanu ke šlehání.

Trochu zchladlou čokoládu smícháme s vyšlehanou smetanou a kakaem.

Čokoládovou pěnu dáme do skleniček nebo misek, ve kterých ji chceme servírovat a necháme minimálně 2 hodiny v lednici vychladit.

Další zajímavé recepty od Romany Böhmové najdete na jejím blogu Na skok v kuchyni.

Foto: Blog Na skok v kuchyni

Redakce magazínu ŽENY DÍVKY.