Valentýn se blíží a i když to třeba není den, který byste milovala nejvíc na světě, není důvod si ho neužít! Ale především netradičně a stylově!

V Čechách den sv. Valentýna nemá takovou tradici, jako třeba v Americe. České páry ho většinou “zaplácnou” kinem, možná romantickou večeří. Máme pro vás několik návrhů, jak ho oslavit tak, že na něj vy, ani váš partner, jen tak nezapomenete… a letenku do Paříže hned kupovat nemusíte.

Dostupná exotika – Romantiku a možná trochu zdravé erotiky naladí dlouhá masáž, samozřejmě pro dva. Tento typ masáží nabízí většina thajských i jiných masážních center a za drobnou úplatu prostor vyzdobí květinami a provoní tak, aby byla masáž opravdu zážitkem pro vás i partnera.

Luxus na míru – Pokud si chcete zautrácet trochu více, poohlédněte se po hotelech nebo wellness centrech ve vašem okolí, většina z těch lepších nabízí k pronájmu výřivku a v ní se dá vytvořit romantika opravdu ukázková. Láhev chlazeného sektu, jahody a krásný večer může začít.

Domácí pohoda – Chodit ale nemusíte vůbec nikam, stačí trochu zaimprovizovat a doma vytvořit zajímavý večer. Začít můžete lehkou večeří – sushi, steak s oblohou nebo jen miniaturní tapas zaručí, že po večeři neodpadnete přecpaní a unavení. Pak můžete přichystat společnou vanu – třeba s okvětními plátky růží, které nasypete do vody a chybět nesmí ani voňavá svíčka. A kdyby to nestačilo, prodlužte večer ještě romantickým filmem.

Společně ke hvězdám – Většina hvězdáren po republice nabízí velmi hezké programy, při nichž můžete sledovat hvězdy, souhvězdí i planety v přítmí komorních sálů. Znáte snad větší romantiku, než vyletět společně ke hvězdám?

Salsa v rytmu vášně – Rádi si spolu zatančíte, ale dostanete se k tomu tak jednou za rok na firemním plese? Prožijte večer svatého Valentýna třeba v tanečním klubu, v rytmu vášnivé salsy, která je dnes u nás dobře dostupná. Tanec vás krásně naladí jeden na druhého i na zbytek večera.

Zažijte džungli v noci – Pro ty, kteří žijí v Praze, je možná zajímavým tipem noční prohlídka ve skleníku Fata Morgana, kterou nabízí Botanická zahrada. Uvidíte noční motýly, krásné květiny a můžete se zaposlouchat do nočních zvuků džungle. Pak se nabízí krátká procházka a výborná večeře s nádechem exotiky… a co bude dál, to už je jen na vás.

Foto: Profimedia

Léta se věnuje nejstarší medicíně světa ajurvédě, aromaterapii a józe a stále se zdokonaluje dalším studiem.