Dobrý den, mám za sebou předchozí opakovatelná zklamání s muži. Vůbec si nejsem jista, jak znovu získat důvěru či odvahu vůbec nějaký nový vztah navázat. Poslední vztah dopadl obzvlášť dost nešťastně. Ale já bych si moc přála spokojený vztah, usadit se a žít normální spokojený život. Je to vůbec možné? Děkuji vám za odpověď. Lenka, 28 let.

Milá Lenko, navázání každého nového vztahu vyžaduje dávku odvahy a zároveň i přijetí ukrytého rizika, že to nemusí dopadnout dobře. Je přirozené, že tuto obavu má každý, kdo nějakou negativní zkušenost v průběhu života získal. Ale vaše obavy by neměly převážit, protože se poté stávají „brzdou“. A pokud se tak stane, tak byste možná měla raději vyhledat odbornou pomoc a o všem si popovídat, abyste své obavy eliminovala a vstupovala do nového vztahu s odvahu a jistotou. Zkuste si i uvědomit, zda se nějaké situace a chování mužů neopakují a zda by třeba nebylo na místě pracovat s tím, že k vám přicházejí podobní muži a vždy to s nimi „nějak nedopadne“. Každopádně věřte, že jednou vám to vyjde. V životě to tak chodí. Držím vám palce.

Máte pro paní Veroniku vlastní radu? Napište do komentářů.

Potřebujete sami poradit? Napište Martě na marta.medilkova@centrum.cz

Foto: profimedia

 

Je Gestalt koučem a zabývá se dále studiem Gestalt terapie. Praktikuje aromaterapii a má ráda, když může svým dotekem pomoci lidem při jejich cestě ke zdraví a celkové harmonii, proto pracuje s technikou AromaTouch. S radostí se také podílí na projektu Rozšířená rodina. Ve volném čase cvičí jógu, čte odbornou literaturu zaměřenou převážně na osobní růst, ráda píše, cestuje, má ráda kulturu a umění.