Dekolt a šíje mnohdy prozradí věk ještě přesněji než obličej. Přesto právě na tyto partie při své každodenní péči o pleť možná zapomínáte… Jakými kosmetickými přípravky dekolt a šíji hýčkat, aby se staly vaší dokonalou vizitkou?

Pokožka v oblasti dekoltu a šíje bývá překvapivě ještě citlivější a jemnější, než pleť v obličeji. Právě proto se na ní také mnohem snadněji vytvářejí vrásky a nelichotivé svislé linky směřující do výstřihu. Aby byla pokožka v oblasti dekoltu a šíje dostatečně zhydratovaná, vyživená a na pohled působila odpočatě, vyplatí se o ni proto pečovat minimálně stejně tak svědomitě, jako to máte zažité v péči o svou tvář.

Rutina v koupelně

Chcete-li mít i pleť na krku a v dekoltu dobře zhydratovanou, vyživenou a bez vrásek, každodenní péče o tuto oblast by pro vás měla být samozřejmostí. Nejprve dekolt a krk spolu s obličejem důkladně vyčistěte svým odličovadlem, poté na krk a dekolt aplikujte krém či sérum. Chybu neuděláte, použijete-li stejný denní či noční pleťový krém, kterým běžně ošetřujete svou tvář, ale ještě lepší péči této partii samozřejmě dopřeje přípravky určenými právě pro tuto oblast.

Kosmetikou vytvořenou pro péči o dekolt hýčkejte svou pleť ideálně dvakrát denně, ráno i večer. Vždy se však pusťte do aplikace přípravku až po důkladném vyčistění pleti, aby mohly účinné látky obsažené ve vašem produktu snadněji proniknout do pokožky.

Kdykoli během dne pak můžete svůj obličej, krk i dekolt osvěžit a zároveň zhydratovat také termální vodou ve spreji nebo tzv. hydratační mlhou. Jednou týdně pak můžete pokožce v této oblasti dopřát také jemný pleťový peeling, ale vyplatí se vám raději na pleť příliš netlačit.

Pozor na slunce

Vyrážíte-li do hor nebo chystáte-li se na exotickou dovolenou, kde hodláte kromě své tváře vystavovat slunečním paprskům i svůj krk a dekolt, nezapomeňte na používání přípravků nejlépe s SPF 50 nebo SPF 50+. Na pleť tyto přípravky s UV filtrem aplikujte ideálně o 20 minut dříve, než se dostanete do kontaktu se sluncem. Ostatně k nejčastějším příčinám, proč kůže v oblasti dekoltu a šíje stárne nebo se na ní objevují pigmentové skvrny, patří právě nedostatečná ochrana této oblasti před škodlivým UV zářením.

 

Foto: Profimedia.cz, archiv firem

Šéfredaktorka časopisů POPCORN, Top dívky a webu ŽenyDívky.cz.