Přelom dubna a května je hodně nabitý. Poslední dubnovou noc oslavujeme zapalováním ohňů a zdobením májek. Ona Filipojakubská noc je plná magie a tajemství. Čarodějnice se v tu dobu prohánějí na košťatech, skály vydávají své poklady a smrtelníci oslavují lásku. I když letošní závěr dubna oslavíme trochu komorněji než jsme zvyklí, užijte si magii tohoto dne a 1. Máj prožijte se svými blízkými. Nejlépe v přírodě, pod rozkvetlými stromy. A nezapomeňte na prvomájové políbení! 

Beran

Tento týden pro vás bude podle všeho velmi turbulentní. Čím více úkolů a překážek musíte řešit, tím silnější na konci budete. A jestli máte v okolí někoho, kdo potřebuje podporu, jděte mu na pomoc. V partnerském vztahu slibují hvězdy harmonii a souznění. Díky tomu budete mít v této nelehké době pevnou půdu pod nohama a spřízněnou duši na své straně.

Býk

Na své straně máte tento týden Slunce a Merkur a pod jejich vedením se budete cítit sebevědoměji, silněji a fit. V těchto složitých časech dejte na to, co cítíte, na svou intuici. A když se objeví potíže, snažte se je s plným nasazením vyřešit. Dopřejte si ale i na chvilku pauzu a oslavte se svými blízkými 1. Máj.

Blíženci

Jste optimistický člověk, který se raduje ze života, a proto se nenecháte ani v těchto nelehkých časech zlomit. Díky vlivu vesmíru můžete začít pracovat na věcech, které vám již dlouho leží na srdci. Máte velkou šanci je zdárně vyřešit. Dařit se bude i v pracovní oblasti, protož vaše nápady mají nyní cenu zlata.

Rak

Slunce a Merkur stojí pro následujících sedm dní na vaší straně. Merkur se navíc spojí s Uranem v konjunkci a tento aspekt na vás bude působit inspirativně. Díky opatření kvůli koronaviru jede většina z nás v nouzovém režimu, ale teď by se mohlo dát pár věcí do pohybu. A protože je na vás spolehnutí, jste oporou pro svou rodinu, přátele i kolegy v práci. Nezapomínejte ale na zábavu a občas upusťte páru.

Lev

Ujasněte si jaké jsou vaše priority a jděte si za tím, co je opravdu důležité. Jste ve skvělé formě, takže se můžete v klidu pustit i do složitějších úkolů. Když se Měsíc ve vašem znamení spojí s Venuší, záříte jako hvězda i vy. Máte sílu i odvahu pustit se do boje a výzev. Podpořte ty, kterým se tak dobře nevede. Slova útěchy mohou fungovat jako balzám na duši.   

Panna

Pokud si s něčím nevíte rady, nezoufejte. Díky spojení Slunce a Merkuru budete schopni najít řešení, a mnohdy to bude to nejjednodušší. V zaměstnání lze i přes nesnadnou situaci zabodovat a prosadit něco důležitého. Budete ve správný čas na správném místě a vycítíte, kde je při řešení problémů zakopaný pes. Jen dejte pozor na to, abyste nepřehlédli nějaký důležitý detail.

Váhy

Vesmír vám tento týden daruje spoustu energie a síly. Využijte ji nejen pro sebe, ale i pro pomoc druhým. Cítí se někdo ve vašem okolí mizerně? Pak mu podejte pomocnou ruku. Vaše empatie totiž dokáže divy… Je skvělé, že nezapomínáte ani sami na sebe a bez problémů si dokážete prosadit své názory a potřeby. Díky planetě Venuši budete neodolatelní, a váš partner na vás může oči nechat.

Štír

Díky šarmu a vnitřnímu klidu budete mít nad svými soky výhodu. Také popřemýšlejte o tom, jak můžete zefektivnit vaši práci a nahnat deficity, které se během nouzového stavu nahromadily. Pokud pocítíte nejistotu, můžete reagovat hodně ofenzivně. To vás ale nikam neposune. Zkuste být více uvolnění a věřte sobě i síle vesmíru, která nad vámi drží ochrannou ruku.

Střelec

Čeká vás velmi příjemný týden a vesmír apeluje na vaše srdce. Je přeci lásky čas, tak jí otevřete svou náruč! Planeta Mars vás k tomu skvěle vyzbrojí a vy budete zářit. Navíc vám pošle zajímavé informace, které se budou hodit. A když zvýšíte své nasazení, úspěchy na sebe nenechají dlouho čekat.

Kozoroh

Milí Kozorozi, tento týden můžete mnohé dokázat! Se Sluncem a Merkurem za zády budete dobře vědět co chcete a kde leží vaše priority. Nechte si poradit i od vaší intuice, ta se totiž nikdy nemýlí. Pokud je ve vašem života osoba, ke které vás to táhne, pak se o své pocity podělte. Není k tomu nutné osobní setkání, i po telefonu můžete leccos dojednat.

Vodnář

Poslední týdny byly hodně náročné a plné strachu z budoucnosti. Mars, který stojí ve vašem znamení, posílí vaši sebejistotu. Daruje vám odvahu a hlavně se vám začíná vracet optimismus! V práci dobře vycházíte s ostatními, a podaří se i trochu zabodovat. Zlepší vám to náladu a budoucnost už nebudete vidět tak černě.

Ryby

Slunce společně s Merkurem vám vrátí do života štěstí. Především po finanční stránce lze očekávat zlepšení a posun k lepšímu. Co si najít brigádu, která by vám pomohla překlenout ztráty, jež jste za poslední týdny nasbírali? Finanční injekce by vám udělala dobře. Energie máte na rozdávání, a proto se nemusíte bát. Vsaďte na spontánnost, sebejistotu a uvidíte, že zabodujete!

Foto: Depositphotos.com