Milujete komiksy, sci-fi, fantasy filmy, seriály či videohry? Tak si vezměte rychle něco na sebe a zamiřte do O2 Universum. Od 7. – 9. 2. se v Praze koná festival Comic – Con.  Na třídenní akci dorazí řada hvězd, například představitel trpaslíka Gimliho z Pána prstenů, Kocour z kultovního seriálu Červený trpaslík nebo Ron Perlman alias Hellboy.

Herci nejsou však jediní, kteří se na festivalu objeví. Pozvání přijali například komiksoví výtvarníci jakým je i John McCrea, který pracoval na postavách jakou je Wolverine, Deadpool, Hulk nebo Spider-Man. Dále se budete moci setkat se spisovatelem Benem Aaronovitchem, jenž pracoval pro kultovní seriál Doktor Who.

Kromě zahraničních hostů budou na festivalu i čeští zástupci. Do O2 dorazí například Dan Černý, známý díky komiksovým sériím Fanouš, Jelita, Kňour a Mník… a Ladislav Beran, který si zahrál nezapomenutelného Karla Ruprechta Kroenena, hlavu nacistického okultního spolku Thule ve filmu Hellboy.

Pokud nejste zarytý fanda, ale rádi se začtete do populární kouzelnické ságy o Harrym Potterovi či se občas kouknete na některé epizody Star Wars, tak i vy se na festivalu nudit nebudete.

Zatímco bude vaše drahá polovička hltat besedy s herci a tvůrci, vy se můžete podívat na ukázku cosplay líčení, vytvořit si vlastní rodokmen či zajít na přednášky o slavném čaroději s jizvou na čele, o top konspiračních teoriích nebo se dozvědět více o díle legendárního režiséra Quentina Tarantina. A pokud ani to vás nenadchne, tak můžete zabít čas u stánků s jídlem a pitím.

Více informací najdete zde.

Foto: facebook/Comic-Con Prague