Dlouhé špinavě blond vlasy, velký úsměv a smyslné taneční pohyby. Tak si většina představí kolumbijskou zpěvačku a dvojnásobnou maminku Shakiru. Umělkyně, které v krvi koluje z otcovy strany i libanonská krev, slaví 2. února 43. narozeniny. Jaké jsou její beauty triky, díky kterým se udržuje stále mladá a krásná?

Kolumbijka s orientálními kořeny vypadá na svůj věk skvěle. Jaké je její kouzlo, díky kterému si udržuje svůj mladistvý vzhled a krásnou pleť? Tajemství tkví ve vitaminu C, který je dle jejích slov zázračný.

„Každý večer se důkladně odlíčím a vyčistím si pleť kartáčem nebo žínkou. Poté použiji sérum vitaminu C, na které nedám dopustit. Krásně dehydratuje.“ Pokud má prý kůži super vysušenou, tak si na obličej nanese ještě vitamín E v tobolkách, které jsou volně dostupné v lékárnách. „Tobolku zmáčknu a obsah si namažu na pleť.“

Přirozený make-up

Zpěvačka vsází na přirozený vzhled. Obvykle má na rtech přirozenou barvu rtěnky. „Myslím, že čím méně make-upu mám, tím lépe vypadám.“ Když však jde na červený koberec, sáhne po rudé rtěnce a výraznějšímu líčení očí. Jinak se spokojí jen s natočenými řasami pomocí kleštiček či s trochou řasenky.

Dále nedá dopustit na opalovací krém, který si dává pod make-up. Velkou péči věnuje i svým zubům. „Není lepší make-up než dobrý úsměv.“ Používá bělící zubní pasty a pásky například Crest 3D White.

Co se týče pokožky těla, jednou za čas sáhne po peelingu s přírodním cukrem a poté se potře zvlhčujícím krémem.

  •  „Nechodím ven bez make-up. Jsem žena, víte.“
  • „Bojím se manželství víc než smrti.“
  • „Kluci nemají rádi, když jim ženy říkají, co mají dělat. Připomíná jim to jejich matky nebo něco podobného.“
  • „Chodím naboso, kdykoli můžu.“
  • „Nepovažuji manželství za nezbytný krok v životě partnerů.“

Foto: ČTK/ZUMA/Armando Gallo