Časopis Time ho dvakrát jmenoval jako jednoho ze 100 nejvlivnějších lidí světa. Poprvé v roce 2007 a podruhé v roce 2013. Tanečník, zpěvák a příležitostný herec Justin Timberlake začal na své kariéře pracovat již od dětství a snaha se vyplatila. Na svém kontě má devět cen Grammy a čtyři Emmy. Umělec letos oslaví 39. narozeniny.

Justin Randall Timberlake se narodil 31. ledna roku 1981 v americkém Memphisu ve státě Tennessee rodičům Randallovi Timberlakovi a Lynn Bommarové. Jeho otec je ředitelem sboru v baptistickém kostele a matka si po rozvodu založila firmu JustinTime Entertainment.

Malý Justin začínal zpěvem gospelových písní a country. Velkou slávu mu přineslo působení v chlapecké skupině ‘N Sync, která byla založena v roce 1995. Boysband se rozpadl po sedmi letech a Justin toho využil k rozjetí sólové dráhy. Své první album s názvem Justified vydal v roce 2002. Druhá deska FutureSex/LoveSounds byla vydána v září 2006, tři písně se dokonce umístily na prvním místě Billboard Hot 100.

Během své pěvecké kariéry spolupracoval s celou řádkou hvězd jako například s Madonnou, skupinou The Black Eyed Peas, rapperem T.I., Jay-Z či Beyoncé. Kromě zpěvu a hraní si stačil založit i svou vlastní nahrávací společnost nazvanou Tenman Records a oděvní značku William Rast.

Kromě zpěvu se do povědomí lidí dostal díky tříletému vztahu s popovou princeznou Britney Spears se kterou se znal od dětství díky televiznímu pořadu The Mickey Mouse Club, ve kterém spolu účinkovali. Po tvrdém rozchodu napsal Justin slavnou píseň Cry Me A River. Následoval čtyřletý vztah s herečkou Cameron Diaz, ale nakonec jeho srdce získala krásná Jessica Biel, která ho v Itálii v roce 2012 dostala do chomoutu.

Top pět filmů s Timberlakem:

  1. Kamarád taky rád
  2. Alpha Dog
  3. The Social Network
  4. V řetězech
  5. Zkažená úča

 

Foto: ČTK/PA/Jonathan Pow