Křehká blondýnka se narodila 3. prosince 1985 v Pensylvánii a kariéru odstartovala jako modelka v tištěné reklamě značky oblečení Limited Too. Herectví se Amanda začala věnovat v patnácti letech a průlom kariéry ji zajistila role Sophie Sheridan v muzikálovém filmu Mamma mia!, kde si zahrála po boku opravdových hollywoodských legend. Co dalšího o Amandě Seyfried ještě nevíte?

  1. Jaké je její prostřední jméno?

Herečka se pyšní i krásným jménem Michelle.

  1. Jaká byla její první herecká role?

S modelingem začala v jedenácti letech a herectví ji zlákalo už na střední škole. Amanda však velmi bojovala s úzkostmi a trémou, proto se divadelním rolím dlouho vyhýbala.

  1. Kam chodila do školy?

Seyfriedová absolvovala v roce 2003 na Allentown´s William Allen High School. Poté byla přijata na Fordhamskou Univerzitu, ale vyučování se nikdy neúčastnila. Své studium odložila poté, co přijala roli v seriálu Protivný sprostý holky.

  1. Ve vedení

Po řadě dalších televizních a filmových rolí přišel konečně průlom kariéry. V roce 2008 získala hlavní roli v hudební romantické komedii Mamma mia!, a tím se katapultovala mezi herečky první třídy.

  1. Doopravdy umí zpívat!

Amanda studovala klasický zpěv a přispěla i na soundtrack k filmu Mamma mia!

  1. Muži jejího života

Prvním, veřejnosti známým partnerem drobné blondýnky, byl americký model a herec Micah Alberti, jehož proslavila role v seriálu Wildfire. Později chodila s kanadským zpěvákem Jesse Marchantem a v roce 2007 se při natáčení Mamma mia! zamilovala do hereckého kolegy, Dominica Coopera. Láska jim vydržela dva roky a osud je svedl opět dohromady o deset let později, při natáčení filmu Mamma mia! Here we go again. Cooper se později vyjádřil, že to bylo milé setkání. „Při natáčení byla příjemná atmosféra. Bylo zajímavé sledovat, jak se naše životy za deset let změnily. Je to docela dlouhá doba, ale bylo moc fajn trávit opět čas s Amandou,“ dodal.
Po rozchodu s Cooperem prožila několik kratších vztahů. V roce 2016 začala chodit s hercem Thomasem Sadoskim a svou lásku oficiálně stvrdili 12. března 2017. Jen o dva týdny později oznámili narození prvního potomka – dcery, jež dostala jméno Nina.

  1. Narozeniny má ve stejný den jako další hollywoodská diva

Amanda se narodila ve stejný den jako její herecká kolegyně z erotického thrilleru Chloe – Julienne Moore. Ta excelovala mimo jiné i po boku Anthonyho Hopkinse v thrilleru Hannibal.

  1. Miluje počasí

O hereččině vášni pro počasí informoval server IMDB. Zde se dokonce uvádí, že kdyby Seyfriedové nevyšlo herectví, věnovala by se předpovídání počasí.

9. Pomáhá zvířatům

Herečka má velké srdce i pro čtyřnohé mazlíčky. Sama adoptovala psa jménem Finn a účastnila se s ním kampaně pro organizaci Best Friends Animal Society’s Save Them All, která se snaží zachraňovat zvířata bez domova.

 

Více ze života hvězd se dozvíte zde

Foto: Depositphotos