Dlouhé, husté, natočené řasy pro něžný a zároveň svůdný pohled by chtěla asi každá žena. Co když nám ale příroda v této oblasti příliš nenadělila? Není třeba zoufat! Máme pro vás tipy na péči i jak vytvořit svůdný pohled.

Podpora

Oko lemuje přibližně 200 řas, které ho jemně rámují, ale zároveň chrání a zdobí. Životnost řasy je tři až pět měsíců, poté vypadává a na jejím místě vyroste řasa nová. Věděli jste, že když tělo trpí nedostatkem výživy, trpí vlasové folikuly jako první? Pokud máte pocit, že jsou vaše vlasy či řasy tenké a řídké, je třeba přidat do stravy potraviny (či potravinové doplňky) bohaté na zinek, selen a železo, které se brzy postarají o novou produkci.

Řasy lze posílit také nejrůznějšími kosmetickými přípravky – tzv. boostery. Jde o intenzivní pečující séra, která řasy zahustí, prodlouží a snadno se aplikují. Boostery stimulují tvorbu kořínků a tím efektivně ovlivňují růst řas. Při výběru těchto podpůrných prostředků dbejte na to, aby byly vytvořeny na přírodní bázi. V opačném případě by porost zbytečně zatěžovaly.

                    

Stimulující sérum Regital, 379 Kč                   Sérum Eveline Cosmetics, 129 Kč

Tip: pokud nechcete investovat do dalších kosmetických preparátů, použijte recept z dob našich babiček: trochu ricinového oleje naneste na vatovou tyčinku a řasy s ní opatrně potřete.

Líčení

  1. Důležitý je základ – pro ten lze využít výše zmiňované boostery, či lash primery
  2. Nebojte se kleští – pro někoho mohou kleštičky na řasy vypadat jako mučicí nástroj, ale není třeba se bát. Používají se PŘED použitím řasenky a výsledek je znát.
  3. Tightlining – tato metoda spočívá v tom, že se těsně nad řasy namaluje tenká černá linka. Poté lze vyplnit tužkou i prázdná místa mezi jednotlivými řasami. Oči díky tomu dostanou hlubší výraz a řasy vypadají bohatším dojmem.
  4. Řasenka – technik malování řas je více. Naše redakce doporučuje kartáček nasadit co nejblíže k řasám a zdůraznit nejprve jejich špičky (pokud začnete od kořínků, tak se může stát, že na špičky už barva nevystačí). Poté cik – cak pohybem namalovat řasy od kořínků ke konečkům.

Dlouhé řasy – většinou trochu váznou na objemu. Zde je vhodné použít objemovou řasenku. Před jejím použitím se doporučuje řasy pročesat kartáčkem, aby se k sobě po natření nelepily.

Objemová řasenka Luxe od Avon, 239 Kč

Rovné řasy – jim chybí ten správný „švung“ – tedy natočení. Zde je na místě před líčením použít kleštičky, které rovné řasy opatrně natočí. Poté přichází na řadu řasenka, kterou je třeba nanést ve více vrstvách (mezi jednotlivým natíráním musí předchozí vrstva zaschnout), aby řasy udržely tvar.

Málo řas – pro ně je nejlepším řešením super objemová řasenka, která je zahustí a vyplní. Cik – cak pohyb při nanášení řasenky je navíc ještě trochu prodlouží.

False Lash Bambi Eye, L´Oréal Paris, 309 Kč

Nepoddajné řasy – je třeba trochu „umravnit“. Vhodné jsou k tomu řasenky s pohyblivým gumovým kartáčkem, který zachytí i neposlušné odstávající chloupky a dá jim správný směr.

Péče

Nezapomínejte na to, že i řasy je třeba šetrně a pečlivě odlíčit. Vybírat lze z nepřeberného množství odličovacích produktů, ale my radíme volit spíše ty jemnější, na přírodní bázi.

Odličovací olej, Logona, 249 Kč                                    Jemný odličovač očí, Coslys, 15 Kč