Nestárnoucí, krásná, úspěšná. Takové titulky plní svět médií, když informují o životě slavné americké herečky Jennifer Anistonové. Pro většinu lidí je však záhadou, jak se Anistonová stará o svou vizáž. I v padesáti letech totiž vypadá, jako před pětadvaceti lety, kdy v televizi poprvé diváci mohli sledovat seriál Přátelé. V čem spočívá tajemství jejího “věčného” mládí? Informace zveřejnil web The Guardian.

“Nejezte,” odpověděla v jednom z rozhovorů Anistonová. Že to zní až příliš drasticky? Ano zní, ale nic není tak černé, jak se zprvu zdá. Herečka totiž přijala režim “přerušovaného půstu”, což je způsob stravování, jehož hlavní myšlenka spočívá v tom, že když necháte své tělo dostatečně odpočinout od jídla, sáhne do tukových zásob. 

Herečka pro Radio Times prozradila, že její metoda je 16:8 – tedy 16 hodin bez jídla, osm hodin může jíst. “Naštěstí se ale těch 16 hodin počítají i v době, kdy spíte, takže s půstem končím v deset hodin ráno, kdy snídám,” vysvětlila. Podle ní je to vhodné zejména pro lidi, kteří si chtějí udržet štíhlou postavu, zlepšit si hladinu cukru v krvi, či posílit funkci mozku a prodloužit si délku života.

Anistonová prozradila, že dalším “elixírem” jejího mládí je rovněž celerová šťáva, cvičení a meditace.

Autor: Mel
Foto:ČTK/AP/Jordan Strauss

Redakce magazínu ŽENY DÍVKY.