Vítěz YouTube Festu za nejlepší klip roku 2012, zpěvák a hudební skladatel Jen, složil novou skladbu s názvem „Dýchat“. Jeho hudba má inspirovat, pomáhat posluchačům překonávat překážky a motivovat k hledání toho nejlepšího v nich.

O čem je písnička?

Mapuje pocity, kdy člověk žije ve vztahu, který ho dusí a nedovoluje mu vyjádřit vše, co by si přál. Je o tom, že i když vztah není špatný, přesto převládá nutkání, že něco není v pohodě a jediným východiskem se stává najít způsob, jak se znovu nadechnout. Jakkoli to bude bolestné…

Hudba a text

Obojí si Jen napsal sám. Ke spolupráci si přizval producenta Ondřeje Žatkuliaka z nahrávacího a postprodukčního studia Rooftop. „Píšu jak hudbu, tak text, ale obojí konzultuji nebo se nechávám inspirovat a navádět. S texty mi pomáhá Šárka Geroldová, známá jako Sharkass, a hudbu produkuji s Ondřejem Žatkuliakem,“ uvádí zpěvák.

Videoklip

Podstatou videoklipu „Dýchat“ je vymanit se z aktuálního trendu. Jde v něm o využití dynamiky a síly refrénu, které strhávají k improvizaci. Scénáře a režie klipu se ujal Ondřej Beneš alias Benjamin Buttler, který se snaží tvořit vizuály nevšedně. Oslovení tanečníci měli za úkol improvizovat do hudebního refrénu. Vizuál skladby tvoří i kapela, která se skvěle zapojila zejména v rychlejších pasážích skladby. Samotný celek vypadá jako vystříhané záběry z castingu před natáčením klipu.

Další osobností, jež se na klipu podílela, byla Česká Miss Earth 2016, Kristýna Kubíčková. „Mojí múzou jsou inspirativní lidé, což Kristýna rozhodně je. Při natáčení odvedla skvělý výkon, který byl plný energie,“ vysvětluje Jen.

 A další plány pro rok 2019?

  • Koncert v klubu C v areálu ČZU Praha se uskuteční 16.10.
  • Hlavní koncert podzimní klubové sezóny je na pořadu 27. listopadu v klubu Famu v Praze
  • V prosinci zpěvák zamíří do Austrálie, kde bude nejen surfovat, ale také tvořit a skládat v nahrávacím studiu

Videoklip k písni Dýchej lze shlédnout zde