Češi Turecko milují. Každý rok jich do země rozkročené mezi Evropou a Asií létá stále víc.  Poznávat její orientální krásu i relaxovat v místních skvělých hotelech. Proč si letos v létě užít letní dovolenou právě na tureckých plážích? Tady je 5 důvodů, které vás přesvědčí!

Zábava na dosah

Přes den si zacvičit v bazénu, projet se na velbloudech a pak prožít večer plný zábavy? Stačí udělat pár kroků z hotelového pokoje, to vše svým hostům totiž nabízejí turecké rezorty. „Program je nachystaný pro děti, pobaví je hlavně vodní radovánky v hotelovém aquaparku, i pro dospělé. Část dovolené si tak můžete užít i bez vašich potomků,“ vysvětluje ředitelka portálu Dovolena.cz Eva Sedlmajerová. V nabídce portálu navíc naleznete rezorty, ve kterých je animační program vedený českými animátory.

Hostina jako pro krále

Turečtí hoteliéři se snaží svým hostům splnit vše, co jim na očích vidí. A ke správné dovolené patří i kvalitní jídlo. Tím jsou turecké rezorty vyhlášené. „Většina našich klientů v posledních letech zakupuje zájezdy s all inclusive nabídkou. A vědí proč, jídlo v tamních hotelech je opravdu vynikající. Každý si v širokém výběru něco najde – děti, masožravci, i vegetariáni,“ shrnuje za prodejce Sedlmajerová. Nezapomeňte ochutnat místní pravý kebab, jako sladká tečka poslouží baklava s místní zmrzlinou zvanou dondurma.

Dokonalé pláže

Ačkoliv mají hotely vlastní velké bazény s atrakcemi, k letní dovolené prostě patří šumění vln a slaná voda. Ať už míříte v Turecku kamkoliv, můžete se spolehnout na dokonale čisté pláže. Jsou pravidelně uklízené a na většině jsou pro návštěvníky k dispozici lehátka a slunečníky. „Už při výběru dovolené zohledněte, jestli preferujete písečné nebo oblázkové pláže, v Turecku si totiž můžete vybrat z obou variant,“ říká ředitelka portálu dovolena.cz. Postavíte letos se svými dětmi písečné hrady nebo kamenné mohyly?

Co by kamenem, a něco, dohodil

Turecko je zemí rozkročenou mezi Evropu a Asii. Nabízí komfort a podmínky, na které jste zvyklí třeba z Řecka, zároveň má nádech orientu. Jako v pohádkách Tisíce a jedné noci si můžete připadat třeba na místních tradičních trzích plných vzácných koberců, šperků a koření. Cesta do Turecka přitom netrvá o moc déle než cesta vlakem z Brna do Prahy. Necelé tři hodiny a můžete si začít užívat orientální exotiku.

Dovolená pro každého

Pobřeží Turecka měří stovky kilometrů a každý si tak najde místo právě pro svoji vysněnou dovolenou. Ať už rodina s malými dětmi či pár, který touží po procházkách a romantických zákoutích na pobřeží. „Turecko je prostě ideální místo na dovolenou – kvalitní služby i zázemí za velice příznivé ceny. To musí ocenit každý,“ shrnuje ředitelka portálu dovolena.cz Eva Sedlmajerová.

foto: pexels

Redakce magazínu ŽENY DÍVKY.