Jaro už je pomalu cítit ve vzduchu a s ním i příliv nové energie. Inspiraci, jak na to, abychom se cítili dobře ve svém těle, a to po stránce fyzické i duševní, přinese v březnu další ročník Festivalu Evolution. Konat se bude opět na Výstavišti v Praze Holešovicích, konkrétně o víkendu 22. – 24. března.

Po zimě, která o sobě stále ještě dává vědět, má většina z nás pocit, že potřebuje tzv. dobít baterky. U někoho s tím souvisí změna jídelníčku nebo větší potřeba pohybu, někdo má zase pocit, že potřebuje změnu nebo nový impuls. Pokud potřebujete nasměrovat, zavítejte na Festival Evolution, který je zaměřen na zdravý životní styl.

Kdo festival zná, tak ví, že se může těšit na nabídku nejnovějších produktů zdravé výživy, bio potravin, přírodní kosmetiky i praktické ekologické výrobky do domácnosti. Podle slov organizátorů se během tří dnů na festivalu představí okolo 450 vystavovatelů z domova i ze zahraničí. Kromě výhodných nákupů se můžete těšit také na programovou nabídku, která svým rozsahem rozhodně nezůstává pozadu. Na sedmi pódiích se představí téměř 200 vystupujících.

Jak a proč jíst zdravě

Se zdravým životním stylem souvisí samozřejmě stravování. Nejde o to, vzdát se všeho, co máme rádi, ale pochopit, jak jíst, abychom se mohli cítit lépe, měli energii a uměli zvládat stres. Na festivalu se dozvíte, jaké jsou přínosy rostlinné stravy, nebo se naučíte číst etikety.

Zavítat ovšem můžete také na některou z ukázkových lekcí cvičení. Například Kateřina Macháčová vystoupí na festivalu s unikátní přednáškou o pohybu. „Dozvíte se, proč funguje a jak jednotlivé cviky ovlivňují tělo, mozek i duši. Některé si společně vyzkoušíme a domů si odnesete návod, jak je zařadit do každodenního života. Ukážu vám, že se vyplatí věnovat pozornost vlastnímu tělu, že pečovat o něj nemusí být nic složitého. Jen několik minut pohybu denně totiž může změnit váš život,“ říká zakladatelka iniciativy Pohyb pro život.

Mezi námi ženami

Cvičení věnované výhradně ženám, a to všech věkových kategorií, představí Blanka Milevová. Seznámíte se s Mohendžodárem, které aktivuje energii pánevního dna a skrze ženské orgány a srdce ji rozvádí do celého těla, které pak posiluje a harmonizuje.

„Z hlediska zdraví a těla je žena konfrontována s různými problémy v dětství, během těhotenství, menopauzy a zejména ve stáří. Nicméně metabolismus ženy přináší obrovskou výhodu, protože má měsíční samočistící mechanismus, který tělo zbavuje škodlivých látek. Tento mechanismus je však přerušován v určitých stadiích života, například během těhotenství nebo menopauzy. K udržení celoživotní vitality a atraktivity je nezbytné posílit organismus pomocí zásadité péče o tělo a zásadotvorné regenerace,“ říká Dr. Peter Jentschura, který na Festivalu Evolution bude mít přednášku na téma Úskalí látkové výměny v životě ženy.

Pokud se zajímáte o bylinky, budete zde ve svém živlu. Na festivalu si můžete poslechnout přednášky Anety Benediktové: Jaké bylinky si na jaře naše tělo žádá a Hubnutí s bylinkami.

Poradkyně v oblasti přírodní medicíny Hana Jánská si zase pro tuto příležitost připravila seminář nazvaný Bylinky pro ženy. „Budeme si povídat o bylinkách vhodných pro nás ženy. Zjistíme, jaké bylinky nám mohou být nápomocné při menstruačních potížích, problémech s otěhotněním nebo potížích v menopauze. Projdeme si zkrátka tím naším ženstvím od začátku až do konce a podíváme se na to, jak nám příroda může být v různých situacích nápomocna. Ráda vás provedu světem nádherných a voňavých bylinek a věřím, že si z přednášky odnesete mnoho zajímavých informací,“ láká na svou přednášku tato milovnice přírody a zakladatelka bylinkového zahradnictví Byliny pro vás.

Pokud ve svém životě stojíte na rozcestí a potřebujete trošku nasměrovat, nebo naopak máte pocit, že byste se rádi někam posunuli, určitě si nenechte ujít sekci věnující se osobnímu rozvoji. Svou účast již potvrdili i přední čeští koučové Aleš Kalina i Jan Mühlfeit, který společně s Kateřinou Novotnou vysvětlí, jak odhalit dětský potenciál.

Na festival vezměte s sebou i děti, připraven je pro ně pestrý program včetně hlídacího koutku. Rodiče s nejmenšími dětmi zde najdou rovněž zázemí pro přebalení a nakrmení nejmenších. Více informací o festivalu najdete na www.festivalevolution.cz.

Kompletní program a další důležité informace najdete zde.

Čtyři výherci obdrží po dvou vstupenkách na Festival Evolution. Soutěžit můžete do úterý 12. března 2019.

Výherci: L. Tomcikova, M. Modrovská, V. Petr, K. Hedvíková

Foto: festivalevolution.cz