Poslední, letošní, zprávy z nebe od známé astroložky Ality Zaurak jsou plné optimismu do následujícího roku, ale také nás směrují. Pojďme se tedy podívat na to, co by bylo dobré vědět a udělat, pokud chceme v životě docílit pozitivních změn…

Vstup Slunce do znamení Kozoroha a moment zimního Slunovratu nastal přesně 21.12 ve 23.30. Hranice znamení Střelce a Kozoroha je zároveň jakýmsi Olympem Zvěrokruhu, jeho nejvyšším, severním bodem a my se tedy ocitáme svým vědomím nejblíže k nebi. V tyto dny můžeme vnímat obzvláště intenzivní spojení s duchovním světem a silné vlny kosmické léčivé a celkově blahodárné energie, působící do všech oblastí našeho života.

Odhalte své skutečné cíle a dýchejte…

Čas Kozoroha (od 21.12 do 20.1) je celkově spíše strohý, pomáhá nám vyjasnit si své priority a skutečné cíle, využít správně vymezený čas. Je to však i zemské a pečující znamení, proto věnujme obzvláštní pozornost svému tělu a jeho skutečným potřebám. Soustřeďme se hlavně na svou páteř, kudy proudí životní síla. Její plynulý tok někdy blokujeme nevhodným „zatuhlým“ smýšlením a pociťováním – hrbíme se a tuhneme pod tíhou svých úkolů. Od zdroje neboli sedmé čakry na temeni hlavy proudí energie dolů ke kořenové čakře na konci páteře, a poté zase zpět, vzhůru. Dýchání skrze páteř tedy celkově ozdravuje a osvobozuje, uvolňuje mnohé bloky a léčí psychické někdy až fyzické potíže. Toto dýchání můžeme jej praktikovat prakticky kdykoliv a kdekoliv, stačí se jen rozpomenout. Je také skvělou přípravou na meditaci.

Hned 22.12 také nastal úplněk – Slunce v Kozorohu nás soustřeďuje na řešení reálných problémů a plnění konkrétních úkolů. zatímco Luna v Raku mlčenlivě říká, abychom se uvolnili a konali spíše zevnitř. Důležité je však nasměrování pozornosti dopředu, do budoucnosti, protože obě tato znamení jsou představitelé tzv. kardinálního kříže, tedy vůdčí. Ve chvílích poklidu, které si i v předvánočním shonu jistě najdeme se proto nalaďme na svou další životní cestu, zkusme se zavřenýma očima zachytit vizi, poselství od své duše, představit si a niterně prožít obrazy budoucnosti a poté udělat i první, třeba symbolické kroky na cestě k ní…

Energie přichází skrz radost

Štědrý den prožijeme ještě s uvolněnou a mateřskou Lunou v Raku, kolem šesté se začne projevovat královská a zářivá Luna ve Lvu. Tato konstelace je ideální k prožitku hlubší sounáležitosti nás lidí jako duší, rovněž k tomu, abychom si hráli, radovali se, užívali, žili a nedbali tolik na detaily a společenské formality… Možná budeme citlivější, než v jiných letech, což nás může přivést hlouběji ke skutečné podstatě a významu Vánoc a dalších podobných svátků. Čerpejme energii skrze radost a prožívání, oslavujme své bytí, aby tomu tak bylo po celý následující rok!

Lednové radosti

Po prosincových vodních „vnorech“ nastávají v měsíci lednu jaksi celkově radostnější a poněkud akčnější konstelace. Venuše se po dlouhém předlouhém pobývání ve znamení Vah a Štíra (srpen až prosinec 2018) konečně 8.1 přesunuje do Střelce! Na mnohé složité, dlouhodobě se táhnoucí vztahové a milostné situace se můžeme podívat úplně jinak, možná se i dořeší a celkově prozáří. Venuše ve Střelci nám až do 3.2 vždy ráda poradí, jak si lásku, vztahy, přátelství i milování skutečně moudře a tedy božsky užívat a přestat se zbytečně trápit. Nádherné bude její spojení s Jupiterem ve dnech kolem 22.1. (17 stupeň Střelce). Otevřeme se hojnosti a darům všeho druhu, konkrétněji záleží na domu horoskopu, kde toto setkání a splynutí Boha a Bohyně proběhne…

Do ohnivého znamení vstoupí též Mars a to hned 2.1! Po dvouměsíčním rozpouštění se ve vodním znamení Ryb se ocitne v Beranu, tedy u sebe doma, ve svém přirozeném projevu muže bojovníka, milence, průkopníka. Nejenom muži tedy celkově ožijí, pocítí příliv sil a potřebu konat, řešit, realizovat…

Nejdříve si rozmyslete, co vlastně chcete…

Před tím, než se do něčeho, možná i poněkud zbrkle pustíme, dovolme Marsu, aby se ve svém novém domově řádně zabydlel a nalaďme se na to, co opravdu chceme, co děláme a budeme dělat sami za sebe a ze sebe. Jedná se o období následujících dvou let. Mars bude napomáhat v začínání a rozhodování, uskutečňování nových možností a výzev až do 15.2.

Kolem 18.1 nastává pozitivní propojení neboli harmonický aspekt trigon mezi Marsem v Beranu a Venuší ve Střelci. Tento aktivní či přímo akční pár se jistě rád vrhne do nových dobrodružství všeho druhu, což se může projevit i v našich partnerských vztazích, přinést i nová milostná setkání a celkové oživení milostného života…

Kvadratury Mars v Beranu-Merkur v Kozorohu 8.1 a Mars v Beranu-Saturn v Kozorohu 21.1 martický rozjezd poněkud přibrzdí – doufejme, že nikoliv násilně! V případě Merkura jde spíše o myšlenkové či informační zbrzdění, Saturn může zasáhnout razantněji. V době kvadratur je obzvláště důležité oddělit vliv obou zúčastněných planet – nejdříve promyslet a pak jednat (Merkur-Mars), nejdříve se soustředit a pak jednat (Saturn-Mars). Jinak může vzniknout a zmatek a naše počínání může pak mít značně polovičaté, nejisté výsledky.

Hned na začátku roku 2019, ve dnech kolem 2.1 se rovněž spojí Slunce se Saturnem v Kozorohu, což nám napomůže k vědomého usměrnění a soustředění. Jakmile víme, co je opravdu důležité a podstatné, můžeme v klidu konat. Skutečně nebo alespoň symbolicky začít nové záležitosti a projekty je vždy vhodné po novu, který bude 6.1, přesně ve 2.30 v noci. V den novu, který tentokrát probíhá téměř přesně na vrcholu kozorožího období, je dobré se opravdu maximálně soustředit, ujasnit si svůj záměr.

Pochopme věci v širších souvislostech!

Merkur se nalézá od 13.12 až do 5.1 ve znamení Střelce, v němž nám sděluje své dobré zprávy, dodává optimismu a idealismu, inspiruje k filosofování, plánování dalekých cest a též nám pomáhá vidět své záležitosti ze značného, někdy až přílišného nadhledu… Na konci tohoto období nastává ještě trigon s Uranem, konkrétně 4.1, kolem šesté hodiny ranní. Skvělá chvíle pro pochopení věcí v širších souvislostech, jakési malé osvícení, inspirace a nápady neboli tzv. „aha moment“. Vstup Merkura do Kozoroha však přinese i naprosto konkrétní úkoly a zcela realistické vidění věcí. Ponechme si tedy střelecký optimismus, jen řešme den za dnem své záležitosti, dělejme konkrétní kroky a vše bude dobré! Spojení Merkura se Saturnem v Kozorohu nastává 14.1, ve 13 stupni. V tyto dny můžeme pocítit jisté myšlenkové sevření, ovšem i zvýšenou schopnost koncentrace. V horším případě to může být moment smutku a beznaděje či bezvýchodnosti. Doplňme si tedy i kvality protikladného znamení Raka a dbejme na uvolnění a spojení s duší, k čemuž napomůže nějaká nepragmatická činnost – procházky, koupele, tvoření, meditace. Případně jde i o dobu vhodnou k terapii a tzv. odblokování. Zároveň můžeme v tyto dny přijít něčemu opravdu „na kloub“ – přicházejí jasné a konkrétní informace, na co se zaměřit, kde je skutečná příčina mnohých našich problémů, co a jak je třeba řešit!

Přátelé, děkuji za pozornost a přeji skutečně požehnané vánoce a Nový rok!

Alita Zaurak

www.mandalia.cz – astrologie, výklad horoskopu, galerie, cestování

Aktuální vánoční nabídku „Cesty snů“ do Nepálu, Tibetu, Bhútánu v květnu 2019 najdete na 

http://www.harmonievzivote.estranky.cz

Nadšená a zkušená profesionální astroložka, cestovatelka, umělkyně a vizionářka. „Baví mě vědomě utvářet svůj život a inspirovat k tomu i ostatní."