Dobrý den,

jsem na dně, to píšu otevřeně. Je před koncem roku, Vánoce, Silvestr a můj dlouholetý přítel se se mnou rozešel. Byli jsme spolu 5 let a žili si spokojený život. Neřekl mi ani pořádně důvod, proč se rozchází. Já jen brečím, ptám se ho proč a nevím co se sebou dál. Je mi 35 let a plánovala jsem s ním dítě. Byt, ve kterém jsme společně žili, je naštěstí můj. Prosím, poraďte mi, co mám dělat. Jsem z toho všeho hrozně smutná. A hlavně, on se totálně vůči mně postavil zády a na mé zprávy nereaguje.

Andrea, 35 let

Milá Andreo,

rozumím vám. Zrovna v předvánoční čas bývají rozchody nejvíce bolestivé. Pokud jste, ale byli spolu do této doby spokojeni, tak tomu zkuste dát čas, dejte mu prostor. Zda-li však učinil rozhodnutí, které nebude chtít vzít zpátky, muselo se v něm něco dít už delší dobu. Možná jste si toho moc nevšímala nebo on vše maskoval a nechtěl vás tím obtěžovat. Nicméně, zkuste se nyní soustředit hlavně na sebe! Třeba i na vaši osobní roční bilanci a sama zhodnoťte, zda jste byla ve vztahu opravdu šťastna. Pokud se vám ozve, a bude chtít o všem s vámi jednat, je to na dobré cestě a může to váš vztah v mnohém zlepšit. Pokud se však již z jakéhokoli důvodu rozhodl, zkuste si uvědomit, že vám pravděpodobně za to ani nestál a uvidíte sama, za nějaký čas, že se vám otevřenou nové obzory a možnosti. K tomu vám držím palce.

Máte pro Andreu vlastní radu? Napište do komentářů.

Foto: depositphotos.com/AlexanderNovikov

Je Gestalt koučem a zabývá se dále studiem Gestalt terapie. Praktikuje aromaterapii a má ráda, když může svým dotekem pomoci lidem při jejich cestě ke zdraví a celkové harmonii, proto pracuje s technikou AromaTouch. S radostí se také podílí na projektu Rozšířená rodina. Ve volném čase cvičí jógu, čte odbornou literaturu zaměřenou převážně na osobní růst, ráda píše, cestuje, má ráda kulturu a umění.