Některá znamení jsou odolnější, jiná mohou být až extrémně vnímavá. To je něco, s čím se hodí počítat dopředu. Můžete tak totiž snáze předejít tomu, že se těchto lidí dotknete nějakou svou ostřejší, ačkoliv třeba dobře míněnou poznámkou. Až se vám potom takový člověk rozpláče, pravděpodobně půjde o někoho, kdo se narodil ve znamení Raka, Ryb nebo Panny.  

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Silně zranitelné a velmi vnímavé znamení, které se vyznačuje velkou potřebou jistoty a bezpečí. Tyto osobnosti bývají mírné a jsou rozenými diplomaty, jež mají jemný cit pro mezilidské vztahy a často pomáhají slabším. Nemálo Raků si však zejména v pracovní oblasti dokáže získat respekt, protože jsou současně ambiciózní, a když se pustí za svým snem, míří většinou až na vrchol. Na druhou stranu dokáží být také náladoví, mrzutí, melancholičtí – a to zejména tehdy, když mají pocit, že jim je nějakým způsobem křivděno nebo ublíženo.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Málokteré znamení se empatické Rybě vyrovná. Bytostně jí totiž záleží na tom, aby se její přátelé, blízcí a lidé, které má ráda, cítili šťastně. Na druhou stranu velmi senzitivně vnímá pocity a emoce ostatních, které se odrážejí v jejích vlastních náladách. V klidných vodách je ryba spokojená a jistá, v rozbouřených mořích plných napětí ale ztrácí, pro ni tolik důležitou, stabilitu. Stěžejní je odhadnout její pravou podstatu včas a přistupovat k ní s mírností a klidem. Na oplátku získáte skvělého, chápajícího a soucitného přítele, kterému se budete moci vždy a bez obav s čímkoliv svěřit.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Velmi vyvinutou vnímavost i jemný cit má v sobě bystrá a analyticky založená Panna. Zdánlivě může působit nezúčastněně, zatímco každým kouskem své bytosti velmi citlivě a pozorně nasává, co se v jejím okolí děje. Tito jedinci mají výjimečný pozorovací talent a jsou mimořádně senzitivní k utrpení druhých, které se často stává jejich vlastním. Obvykle jim na bedrech leží problémy celého světa, případně alespoň trápení blízkých přátel, kterým dokáží dlouho a trpělivě naslouchat a tím i částečně ulevit.

Foto: profimedia

Redaktorka časopisu Sedmička a webu Ženydívky.cz. Má ráda literaturu, dokumenty, přírodu a procházky starou Prahou.