Krásná, prozářená a čistá pleť je vizitkou životního stylu, kterým žijeme. Pro Francouzsky jsou již od 15 let pravidelné návštěvy kosmetických salonů neodmyslitelnou součástí základní péče o hezkou tvářičku a mladistvý vzhled a – současně i investicí, která se jim prostě vyplatí.

Šetrné hloubkové čištění

Aknózní pleť nás může potrápit doslova v každém věku. Rizikem je, že neodborným zásahem si můžeme pleť pohmoždit, nenávratně porušit její strukturu a zadělat si na jizvičky, v létě na pigmentové skvrnky, případně si způsobit zánět, který se bude ještě dlouho hojit. Návštěvy kosmetického salonu bychom neměly odkládat až na dobu, kdy naše pleť začíná být zralá, ale začít už co nejdříve – tedy ještě předtím, než se na ní začnou projevovat první nenápadné známky stárnutí. Nejlépe tedy začněte před 25 rokem.

Masáž obličeje

Dalším důvodem proč navštívit kosmetické studio je správně provedená masáž obličeje i mikromasáž očního okolí. Ta vaši pleť prokrví, okysličí a odvede z ní nepotřebnou lymfu, kvůli které může obličej působit natekle a odule. Budete se potom cítit svěže a vypadat více odpočatě. Obličejové masáže jsou také jednou z důležitých a účinných prevencí proti vráskám.

Profesionální kosmetika

Mnoho žen v dnešní době používá kosmetiku, která neodpovídá typu jejich pleti. Tím svou kůži zbytečně zatěžují a ve výsledku si jejím dlouhodobým používáním mohou spíše uškodit. Zkušená kosmetička vám provede diagnostiku pleti, na základě které vám doporučí vhodnou pleťovou vodu, odličovací mléko nebo denní a noční krém. V kosmetických studiích mají kosmetičky k dispozici běžně neprodejnou profesionální kosmetiku, jež má intenzivní čistící, regenerační nebo vyživující účinky.

Relaxace

Rozmazlujte se. Není nic lepšího, než se jednou měsíčně položit na lehátko a přibližně hodinu si vychutnávat kosmetickou péči. Nejen že se tak odprostíte od všedních starostí, vypnete a dopřejete si zasloužený relax, současně uděláte také něco pro sebe a budete mít aktivní podíl na tom, jak budete vypadat zítra, za pět nebo za deset let. Oddálíte tak stárnutí a možná že ve výsledku ušetříte za předčasné a nákladné investice do invazivních chirurgických zákroků, aplikací botoxu atd.

Foto: profimedia

Redaktorka časopisu Sedmička a webu Ženydívky.cz. Má ráda literaturu, dokumenty, přírodu a procházky starou Prahou.