Pražský dům U Červené lišky stojí na Staroměstském náměstí a v jeho útrobách můžete najít první muzeum v České republice, které vás zavede do světa iluzionismu a eskamotérství. Illusion Art Muzeum propojuje umělecký zážitek i trik v jednom.

Fascinující iluze

Iluzionismus můžeme označit za druh vizuálního umění, jež se snaží zobrazit předměty takovým způsobem, že pozorovatel je ve výsledku přesvědčen o tom, že se dívá na předměty reálně existující. Vzniká tedy optický klam i iluze. A protože není pochyb o tom, že člověka od pradávna fascinuje vše, co je tajemné, záhadné nebo nevysvětlitelné, tyto tematické obrazy nebo instalace, které v muzeu najdete, vás zcela jistě udiví i překvapí – zkrátka vyslouží si váš obdiv.

Vyzkoušejte si exponáty

Historické techniky používané k tvorbě iluzí jsou přeneseny do umění moderní doby 21. století, které dominuje éra sociálních médií a selfie. Jako návštěvníci výstavy se exponátu budete moci nejen dotknout, ale také si je vyzkoušet. V prvním podlaží je prostor výstavy iluzionistického umění, ve druhém je možnost nahlédnout do putovních výstav současných mladých umělců a aktuálně zde probíhá jedna z největších výstav českého sochaře Patrika Proška s inspirativním názvem: „Na hraně reality“.

Probuďte svou hravost

Interaktivní výstava umožňuje probudit hravost v nás a vtisknout do duše nezapomenutelné zážitky s vystavenými exponáty. Na tomto místě je možné zjistit, jakým způsobem perspektiva otevírá nové světy nebo zachytit fotografie, které si s vašimi přáteli nebo rodinou zamilujete. V historické budově z 15. století se vaše oči můžou potěšit i nádherným výhledem na Orloj.

Redaktorka časopisu Sedmička a webu Ženydívky.cz. Má ráda literaturu, dokumenty, přírodu a procházky starou Prahou.