Původ pokrmu „hovězí Stroganov“ je zahalen tajemstvím a existuje několik verzí jeho výkladu. Podle všeho je spjat s ruským rodem Stroganovů, milovníků umění a dobrého jídla, který Petr I. Veliký povýšil do šlechtického stavu. První známý recept se objevil v knize „Dárek mladým hospodyňkám“ z roku 1861; šlo o hovězí masový vývar s hořčicí a smetanou. My jsme si pro vás připravili levnější verzi s kuřecím masem.


Ingredience:

  • 500 g kuřecího masa
  • 1 cibule nebo pórek
  • několik sterilovaných okurek
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 2-3 lžíce kečupu
  • sůl

Postup:

Maso nakrájíme na nudličky, osmahneme na oleji a osolíme. Poté přidáme cibuli nakrájenou na proužky a okurky na kolečka. Chvilku restujeme, poté zalijeme kysanou smetanou a kečupem a necháme prohřát. Podáváme s rýží nebo těstovinami.

 

Autor: A. Babuková

Foto: depositphotos.com/Ilya_Nadezhdin

1 komentář

Comments are closed.