Zanedlouho nastane vánoční čas a s ním spojené obžerství. Návštěvy u příbuzných se ve většině případů neobejdou bez nutné ochutnávky cukroví a jiných dobrot. Proto je nyní ta pravá chvíle pro odlehčenou stravu, nejlépe tu rostlinou. Vyzkoušejte recept na tradiční indický dhal ve veganské verzi.

Suroviny:

  • 400 gramů zelené čočky,
  • 2 plechovky kokosového mléka,
  • 3 stroužky česneku,
  • 2 velká rajčata,
  • lžička lžíce mletého kmínu,
  • lžička kari,
  • lžička papriky,
  • lžička mletého chilli,
  • lžička chilli vloček.

Postup:

Do středně rozpálené pánve přidejte nasekaný česnek s olivovým olejem a solí. Asi za dvě minuty přidejte veškeré koření a nakrájená rajčata. Směs dobře promíchejte. Následně přisypte čočku, kterou zalijete kokosovým mlékem. Celou směs vařte asi hodinu a každých deset minut promíchejte. V případě potřeby přidejte trochu vody. Hotový pokrm by měl mít krémovou konzistenci. Při servírování můžete přidat trochu soli a chilli vloček.

foto: depositphotos.com 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Napište svůj komentář
Vaše jméno