Nikdy by mě nenapadlo, že polévka ze zelených fazolek bude taková dobrota. Aktuálně jsem ji zařadila mezi moje TOP 3 nejoblíbenější krémové polévky. Ještě k tomu se jedná o bezlepkovou variantu.

Ingredience:

  • 500 g čerstvých zelených fazolek
  • 1 žlutá cuketa
  • 3 středně velké cibule
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • 3 střední brambory
  • 1 l zeleninového vývaru
  • smetana ke šlehání na zjemnění
  • sůl
  • pepř
  • chilli
  • římský kmín

Na pánvi na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile začne zlátnout, přidáme oloupané a na kostičky pokrájené brambory a cuketu. Vše asi 10 minut restujeme. Poté přidáme vývar a vaříme do změknutí.

V mezičase si připravíme fazolky. Omyjeme je a seřízneme oba konce. Fazolky nakrájíme na cca 3 cm dlouhé kousky. Vaříme je v osolené vodě asi 5 až 6 minut (na skus).

Asi polovinu uvařených fazolí přidáme do základu polévky, okořeníme a celé umixujeme dohladka. Nakonec zjemníme šlehačkou a přidáme zbytek vařených fazolek. Pokud chcete, aby byla polévka opravdu dietní, šlehačku nepřidáváme.

TIP: Polévku můžeme ozdobit osmaženou slaninou nebo kousky fazolek.

Další zajímavé recepty od Romany Böhmové najdete na jejím blogu Na skok v kuchyni.

Redakce magazínu ŽENY DÍVKY.